WPT World Championship - Hall leder inför finalbordet

Galen Hall

När dag fem inleddes av World Poker Tour World Championship såg vi vinnaren PokerStars Caribbean Adventure, Galen Hall sittandes i ledning med 15 spelare kvar I fältet. När sedan dagen var avslutad, nio spelare utslagna och de sista sex sittandes kvar i turneringen och Hall befann sig då fortfarande i ledning, om än med en knapp sådan hållandes lite över fem miljoner marker med Scott Seiver hack i häl även han strax över fem miljoner.

Med utslagningen av Daniel Alaei på elfte plats lottades det om för de tio kvarvarande spelarna och sittandes i ledningen då gjorde före detta WPT-vinnaren Sam El Sayed. Han själv satt med över 200 stora mörkar jämfört med de övriga nio som ingen satt med över 100 stora mörkar var. När spelet sedan fortsatte såg vi Nenad Medic utslagen på tiondeplats, Shannon Shorr på nionde, El Sayed på åttonde och David Peters på sjundeplats. I samband med utslagningen av El Sayed och Shorr säkrade Andy Frankenberger officiellt titeln WPT Player of the Year.

I och med utslagningen av Peters stod det klart för det officiella finalbordet. Peters ställde all-in preflop med {10-Hearts}{10-Spades} vilket synades av Seivers som höll {K-Spades}{Q-Hearts}. Floppen kom {K-Diamonds}{9-Diamonds}{7-Diamonds} och Seivers spikade ett av sina kort för att överta ledningen. När sedan {8-Clubs} kom på turn och {K-Hearts} på rivern stod det klart att Seivers triss slog ut Peters ur turneringen på en sjundeplats.

Finalbord WPT World Championship

StolNamnAntal marker
1Galen Hall5,095,000
2Justin Young1,750,000
3Tony Gargano3,550,000
4Roger Teska3,600,000
5Scott Seiver5,075,000
6Freddy Bonyadi2,470,000

Finalbordet kommer att inledas på vid midnatt mellan fredag och lördag. Självfallet kommer vi på PokerNews att bevaka och summera turneringen samt presentera vem som vinner årets prestigefyllda WPT World Championship och förstapriset på $1,618,344.

För live-rapporter kan ni besöka sidan WPT Live Update.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories