World Poker Tour Super High Roller Bonomo leder efter dag 1

Justin Bonomo

För första gången sedan starten av World Poker Tour valde arrangörerna att hålla i en massiv $100,000 Super High Roller turnering i samband med WPT World Championships. Torsdagen var den första speldagen av detta event som såg 29 spelare komma till start.

Som förväntat med ett sådant högt inköp såg vi nästintill enbart high rollers och elitspelare. Med bland dem som startade fann vi Daniel "jungleman12" Cates, Yevgeniy Timoshenko, Tom Marchese, Ashton Griffin, Justin Smith, Dan Shak, Tony G, Daniel Negreanu, Erick Lindgren och den hete Erik Seidel som inledde 2011 på ett helt makalöst sätt genom att spela in $4,5 miljoner under årets tre första månader.

Ni kanske la märke till att vi inte nämnde Phil Ivey, detta på grund av att han inte fanns med bland de startande. Folk undrar nu vart han är och vad han väntar på. Nu börjar det diskuteras om han kommer att delta i årets World Series of Poker som drar igång om ett par veckor.

Av dem som kom till start försvann en hel del spelare under första dagen med bland annat Phil Galfond som slogs ut av Daniel Negreanu, Tony G som fick se sig utslagen av Vivek Rajkumar. Tony åkte ut efter att ha ställt all-in preflop med {A-Hearts}{Q-Spades} bara för att gå upp emot Rajkumars {A-Clubs}{K-Spades}. Ingen dam kom på brädan och Tony G´s utslagning var ett faktum.

Rajkumar stod även för utslagningen av Tom Marchese efter att Marchese ställt all-in preflop med {10-Clubs}{10-Diamonds} mot {A-Spades}{10-Hearts} för Rajkumar. Ett ess på rivern räddade Rajkumar som gjorde att han tog potten och slog ut Marchese.

Chipledaren efter dag 1, Justin Bonomo lyckades dubbla upp i ganska tidigt skede mot Masa Kagawa och jobbade sig upp till ledningen. När spelarna sedan gick på middagspaus satt Bonomo i ledning, en ledning som han sedan aldrig släppte taget om. Tvärt om, han drog ifrån ytterligare genom aggressivt spel, speciellt i en hand mot Gabe Kaplan. Enligt WPT Live Update öppnade Gabe Kaplan upp till 22,000 preflop med 4,000/8,000 mörkar och en 1,000 ante. Bonomo svarade med att slå om till 80,000 vilket John Morgan synade från stora mörken. Gabe tog även han synen och spelarna tog till floppen som kom {10-Spades}{8-Diamonds}{4-Hearts}. Det checkades fram till Bonomo som nu satsade 120,000 vilket fick båda motståndarna att lägga sig vilket gjord att Bonomo hoppade upp till närmare två miljoner i marker.

WPT Super High Roller inför dag 2 – Topp 5

PlatsNamnAntal marker
1Justin Bonomo1,837,000
2Vivek Rajkumar1,628,000
3Erick Lindgren1,607,000
4John Morgan1,009,000
5Randy Dorfman968,000

Med de 29 spelare kom till start skapade en prispott på över $2,8 miljoner vilket de fem bästa spelarna kommer att få vara med och dela på där vinnaren går ifrån turneringen med $1,1 miljoner. 17 spelare återstår av de 29 startande inför dag 2.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories