UB & Absolute Poker lämnar in konkursansökan

UB/Absolute Bankruptcy

Rykten har i ett par dagar nu cirkulerat i pokerkretsar där det sägs att Blanca Gaming of Antigua, moderbolaget till UB och Absolute Poker, är på väg att lämna i en konkursansökan, något som skulle innebära en ovis framtid för spelarna och framför allt deras pengar. Under onsdagen bekräftade Mike Brunker från MSNBC att dessa rykten vara riktiga när han rapporterade att Blanca Gaming hade skickat ut ett mail till sina aktieägare där de lagt fram planen för konkursanmälan.

Enligt Madeira Fjord en aktieägare från Norge, kommer Blanca Gaming att lämna in en konkursanmälan. I de mail som skickats ut ska det ha stått:

Inget kapital till handa och inga utsikter om en tillökning av kapital inom den närmsta framtiden. Viktigast av allt är att Blanca Gaming delger… att företaget för närvarande är oförmöget att göra några betalningar mot sina skulder. Utöver detta låter Blanca meddela att det inte kommer att ske några framtida betalningar.

Detta meddelande kommer inte långt efter att Absolute Poker och UB sagt upp över 300 anställda, omkring 95 % av sin personal vid sitt kontor i Costa Rica. Och allt detta kommer som en följd av FBI och DoJ-tillslaget mot onlinepoker i USA, ett tillslag som skedde den 15 april och där de tre största aktörerna, Full Tilt, PokerStars och Absolute Poker/UB åtalades tillsammans med elva personer från de olika företagen och företag som hanterat deras transaktioner. Bland de som åtalats fanns Scott Tom och Brent Beckley, grundarna av Absolute Poker.

Samtidigt som Absolute Poker och UB är på väg att lämna in sin konkursanmälan har de två övriga åtalade företagen, Poker Stars och Full Tilt Poker, inlett processer med att återbetala alla involverade spelare. Det förstnämnda företaget är i full färd med att göra detta samtidigt som det sistnämnda medgivit att de har för avsikt att göra och inleda detta inom snar framtid.

Att den senaste utvecklingen är en indikation på de spekulationer som florerat, där det sagts att företaget aldrig haft för avsikt att betala ut pengarna till drabbade spelare, visar sig nu vara sant. Ansvariga på Blanca Gaming valde aldrig att återkomma eller kommentera när MSNBC sökte dem för en kommentar.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories