Seiver vinner World Poker Tour World Championship Main Event

Scott Seiver

Efter en dags ledigt i World Poker Tour World Championship återtog de sex finalisterna platserna vid bordet under den gångna natten för att göra upp om titeln i detta WPT Championship event. I ledning inför finalen hittade vi PCA Main Event vinnaren Galen Hall , knappt före den aggressive och oerhört tuffe motståndaren Scott Seivers som många kanske kommer ihåg från hans framträdande i PokerStars the Big Game, där han bjöd på riktigt pokerunderhållning framför kameran.

När finalen väl var över och röken hade lagt sig var det just också Scott Seivers som satt ensam kvar vid bordet och han var därmed den som gick ifrån turneringen med förstapriset på $1,618,344.

Det gick i en rasande fart i finalen med Justin Young som förste spelare att åka, på en sjätteplats, vid hand 45. Direkt i handen efter fick sedan Tony Garango se sig utslagen på en femteplats och tolv händer senare var det då dags för Roger Teska att åka på fjärdeplats efter att han blivit utdragen av Hall, hållandes {A-Diamonds}{10-Diamonds} mot Galen Halls {J-Spades}{9-Spades}. Med en bräda som visade {J-Hearts}{5-Spades}{2-Diamonds}{5-Diamonds}{4-Clubs} lyckades Hall träffa knekten för att ta potten och slå ut Teska på en fjärdeplats vilket gav honom en prischeck på $371,665.

Hall, Seiver and Freddy Bonyadi skulle sedan tampas fram till hand #113 när till sist Hall fick kasta in handduken. Hall var all-in preflop och Seivers tog synen från stora mörken hållandes {K-Spades}{10-Hearts} och satt i god ledning över Hall som höll {J-Diamonds}{7-Diamonds}. Floppen gjorde det dock riktigt spännande efter att den kom {K-Hearts}{K-Diamonds}{Q-Diamonds} för att ge Seivers triss samtidigt som Hall hittat ett färgdrag. Men varken {9-Spades} på turn eller {6-Clubs} var till någon hjälp för Hall som fick nöja sig med en tredjeplats och $589,355.

När sedan heads-up matchen inleddes satt Seivers med 16,2 miljoner mot Bonyadis 5,7 miljoner och det skulle bara dröja 41 händer innan avgörandet kom, som förseglade ödet för Bonyadi och säkrade segern för Seivers.

Seiver inledde handen med att höja att göra en min-höjning till 400,000 vilket Bonyadi synade. Floppen kom {10-Clubs}{6-Diamonds}{2-Spades} vilket resulterade i en check från bägge spelarna. Även {Q-Clubs} frammanade ett försiktigt spel från heads-up spelarna som återigen checkade för att få se rivern gratis. Men när sedan {K-Spades} kom tog Seivers initiativet och satsade 600,000 efter att Bonyadi checkad. Han svarade då med att slå om till 1,4 miljoner bara för att då se Seivers ge svar på tal och kliva all-in samtidigt som han mer än väl hade Bonyadi täckt. Efter en kort stunds betänketid tog Bonyadi synen och visade upp {Q-Spades}{10-Hearts} för tvåpar men till sin förevitelse hade Seivers lyckats fylla en stege på rivern hållandes {J-Spades}{9-Diamonds} och saken var över, Seivers hade segrat.

Andraplatsen gav Bonyadi en prischeck på $1,061,900 samtidigt som Seivers kunde inkassera $1,618,344 för sin förstaplats och samtidigt lägga till en WPT-titel till sin meritlista. Nu saknas bara en EPT-titel och Seivers kan då bli nästa ”triple crown” spelaren efter sin WSOP seger från 2008.

Resultat WPT Championship finalbord

PlaceringNamnPrispengar
1Scott Seiver$1,618,344
2Farzad Bonyadi$1,061,900
3Galen Hall$589,355
4Roger Teska$371,665
5Tony Gargano$278,749
6Justin Young$225,654

Se till att följa World Series of Poker LIVE här på PokerNews, som officiell mediapartner för WSOP. Ni hittar liverapportering från ALLA årets event, med summeringar dag för dag, chip counts, spelar- och segerintervjuer samt annat smått och gått. PokerNews kommer att bevaka årets event precis som under tidigare år, från den allra första, till den allra sista handen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories