Seidel vinner igen - Denna gång WPT $100k Super High Roller

Erik Seidel

Även om det för början var planerat att World Poker Tour s $100,000 Super High Roller turneringen bara skulle pågå i två dagar, förlängdes eventet med en extra dag efter att Erik Seidel och Erick Lindgren tagit sig till heads-up, sent om torsdagskvällen. Turneringsdirektören frågade spelarna om de ville fortsätta spelet tills en vinnare korats eller om de ville bryta för kvällen och återkomma dagen efter. Båda två ville bryta och med anledning av detta förlängdes eventet med en extra dag där Seidel och Lindgren återkom under den gångna natten för att spela om förstapriset på $1,092,780.

När matchen återupptogs i natt satt Seidel i ledning med 7,12 miljoner mot Lindgrens 4,48 miljoner. Tre händer in i nattens heads-up spel lyckades dock Lindgren hitta en massiv uppdubbling som slog ned Seidel till endast 2,5 miljoner och Lindgren hade då ett massivt övertag över heads-up motståndaren.

Men som vi sett tidigare i år är Seidel inte en person man ska räkna bort i första taget, inte med tanke på att mannen spelat in $4,5 miljoner under årets första tre månader! En handfull händer senare lyckades han dubbla upp sig hållandes {Q-Spades}{Q-Hearts} mot Lindgrens {A-Hearts}{10-Clubs} och en bräda som kom {K-Diamonds}{9-Clubs}{5-Spades}{10-Diamonds}{2-Clubs} . Efter den handen var spelarna så gott som lika i marker, med 5,55 miljoner för Seidel mot Lindgrens 6,05 miljoner.

Under de kommande 30 händerna efter att Seidel dubblat upp sig, övertog han ledningen och drog ifrån. Avgörandet kom sedan i hand 326 vid detta finalbord med mörkar på 50k/100k och en 10k ante.

Seidel synade från knappen och Lindgren checkade och spelarna tog till floppen som kom {A-Clubs}{4-Clubs}{2-Clubs}. Lindgren checkad över till Seidel som här satsade 125,000. Lindgren svarade med att slå om och ställa all-in med sin dryga miljon han hade kvar, vilket Seidel synade hållandes {A-Hearts}{5-Hearts}. Han gick upp emot {J-Clubs}{3-Hearts} för både ett färg- och stegedrag. Med en bland turn och river var saken över och Erik Seidel fick ännu en gång stå som segrare i en high roller turnering! Lindgren fick därmed nöja sig med andraplatsen och en prischeck på $700,500 samtidigt som Seidel nu kunde lägga till ytterligare $1,092,780 till den dryga $4,5 miljoner han redan vunnit i år! Detta gör att han hitintills snittat en vinst på över $1 miljoner per MÅNAD under 2011! Sammanlagt har Seidel nu vunnit över $15,7 miljoner från live-turneringar under sin karriär varav nästan 30 % av denna totala prissumma kommit under 2011 års fem första månader! Detta är en helt enastående pokerprestation utan dess like.

Seidel har inlett 2011 på ett helt makalöst sätt och vi befinner oss som sagt bara i maj, med fem av årets tolv månader avverkade. Med World Series of Poker ståendes runt knuten lär Seidel absolut vara en spelare som årets deltagare får se upp med. Frågan folk ställer sig i år är inte OM Seidel kommer att vinna ett armband utan hur MÅNGA han kommer gå ifrån årets evenemang med!

Slutresultat WPT Championship $100k Super High Roller

PlaceringSpelarePrispengar
1Erik Seidel$1,092,780
2Erick Lindgren$700,500
3Daniel Negreanu$448,320
4Vivek Rajkumar$336,240
5Justin Bonomo$224,160

Se till att följa World Series of Poker LIVE här på PokerNews, som officiell mediapartner för WSOP. Ni hittar liverapportering från ALLA årets event, med summeringar dag för dag, chip counts, spelar- och segerintervjuer samt annat smått och gått. PokerNews kommer att bevaka årets event precis som under tidigare år, från den allra första, till den allra sista handen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories