High Stakes Poker säsong 7: Chan gör rent hus, Negreanu på plus

Johnny Chan

Det sista avsnittet av sjunde säsongens High Stakes Poker sändes under den gångna helgen och säsongen avslutades med några massiva potter och otroliga spel. Johnny Chan bokstavligen talat krossade de övriga spelarna där han bland annat vann en av de största potterna under säsongen. Vi fick även se, för första gången i High Stakes Pokers historia, Daniel Negreanu lämna en HSP säsong med plus på kontot och då tack vare lite tur vid rätt tillfälle.

[b]Ställning inför sista avsnittet[/b]

StolNamnPengar i spel+/-
Stol 1Johnny Chan$289,100+$99,100
Stol 2Phil Galfond$342,700+$142,700
Stol 3Daniel Negreanu$194,500-$5,500
Stol 4Eric “Rolex” Boneta$237,800+$37,800
Stol 5Barry Greenstein$198,000-$2,000
Stol 6Bill Klein$476,100-$23,900
Stol 7Doyle Brunson$95,300-$104,700
Stol 8Phil Laak$222,300+$22,300

Johnny Chan the Master
Barry Greenstein valde att lägga $1,600 straddle och Bill Klein la då en dubbel straddle på $3,200. Spelarna la sig fram till Johnny Chan som synade hållandes {k-Clubs}{q-Spades} bara för att då se Phil Galfond slå upp till $13,000 hållandes {k-Hearts}{4-Hearts}. Greenstein och Klein la sig och Chan valde att ta synen. Floppen kom {10-Spades}{q-Hearts}{8-Spades} och Chan som var först att agera checkade över till Galfond som följde upp med en c-satsning på $13,500 vilket Chan synade. När sedan {5-Spades} kom på turn valde Chan att återigen check-syna Galfond som denna gång satsade $36,000. På rivern kom sedan {j-Clubs} och det var nu ett oerhört vått bord med mängder av händer som kunnat träffa för både stege och färg. Detta fick Chan att checka en tredje gång och Galfond, som uppenbarligen hade fått nog valde att inte avfyra ett tredje skott utan gav upp potten där och då genom att även han checka. Chan kunde därmed dra hem potten med sitt par i damer.

Efter den handen kom Negreanu med följande kommentar till Galfond:
- Har du sett filmen Rounders?
Varvid Galfond svarade:
- Ja det har jag.
Negreanu fortsatte då med att säga:
- Check, check, check, check. Chan The Orient Express fångar alltid folk i sina fällor!

Mer åt Chan
Ännu en gång hade vi en dubbel straddle i spel och denna gång var det Chan som lagt in $3,200 och Laak som betalat $1,600. Galfond öppnade med att höja upp till $9,500 från UTG hållandes {a-Hearts}{j-Clubs}, Eric “Rolex” Boneta synade med {8-Clubs}{7-Clubs} och Chan försvarade sin dubbel straddle med {k-Diamonds}{q-Spades}, en hand som han uppenbart gillar. Floppen kom {4-Spades}{6-Clubs}{k-Spades} och korten hade inte mer än fallit förrän Chan checkade och Galfond följde upp med att satsa $17,000.

Déjà vu?

Nja, Boneta hade andra planer då han i sin tur valde att slå om mot Galfond genom att höja upp till $57,000 med sitt hålstegedrag. Detta fick dock inte bort Chan som synade med topparet men Galfond la snabbt ned sin hand. När sedan {2-Hearts} kom på turn valde Chan att ta kommandot genom att satsa $70,000 vilket fick Boneta att grimasera innan han kastade sina kort i mucken och Chan drog hem potten på $233,000.

Lägger ned en kåk
Daniel Negreanu öppnade spelet med att höja upp till $2,500 med {8-Clubs}{6-Clubs} och alla la sig fram till Laak som tog synen med {7-Spades}{7-Diamonds} vilket även Johnny Chan gjorde hållandes {a-Diamonds}{j-Spades}. Floppen kom {a-Hearts}{q-Spades}{7-Clubs} vilket fick alla tre spelare att checka. När sedan {j-Diamonds} kom på turn tog Laak kommandot med sin triss och satsade $7,000 vilket Chan synade med sitt tvåpar och Negreanu la sig.

På rivern fick vi sedan se {a-Clubs} komma (WOW!) och Laak som nu fyllt en kåk valde att satsa $16,400. Chan satt tyst en kort stund innan han lät meddela att han skulle höja och skickade ut $46,400. Detta fick Phil Laak att omedelbart lägga ned sin hand, trots att han satt med en kåk! För sina bordskamrater berättade han att han bluffade när han i själva verket gjorde en enastående läggning!

Hoppsan
Daniel Negreanu la in en $1,600 straddle, Eric “Rolex” Boneta synade direkt efter hållandes {k-Spades}{q-Spades} vilket även Phil Laak gjorde med {3-Spades}{3-Hearts} och Johnny Chan som tog en stor risk då han lyckats hitta {a-Spades}{a-Diamonds}. Phil Galfond försvarande sin störa mörk med {k-Hearts}{5-Hearts} bara för att då se Negreanu dra till med ett squeeze spel genom att höja upp till $9,100 med {9-Clubs}{10-Clubs}. Boneta och Laak tog synen och Chan svarade nu med att själv så om till $30,100. Galfond la sig ganska snabbt samtidigt som Negreanu tog lite tid på sig innan även han la ner sin hand. Boneta däremot synade och Laak var beredd på att lägga sig, valde dock att syna till sist i hopp o matt träffa en triss. Floppen kom {2-Hearts}{5-Diamonds}{6-Clubs}.

Utan en minsta tvekan tog Chan fram $45,000 och slängde in det i potten. Boneta svarade då med att kliva all-in med sina $207,300 (WOW) vilket fick Laak att lägga sig ganska omgående samtidigt som Chan synade lika snabbt som Laak lagt sig. Till sin stora besvikelse fick Boneta se att han var upp emot pocket ess men Chan var generös nog att gå med på att köra turn och river tre gånger.

Första omgången{8-Spades}{2-Diamonds}
Andra omgången{q-Clubs} (chansen fanns) {8-Diamonds}
Tredje omgången{q-Hearts} (hade chansen igen) {7-Hearts}

Även om Boneta lyckades träffa turn i både omgång två och tre levererade inte rivern något av de kort han behövde och istället drog Chan hem den massiva potten på $516,400.

Vinner två race
Barry Greenstein la en straddle på $1,600 och Doyle Brunson synade hållandes big slick {a-Clubs}{k-Spades}. Phil Galfond synade även han med {5-Spades}{4-Clubs} liksom Daniel Negreanu med {6-Spades}{5-Diamonds}. Eric “Rolex” Boneta slog då om från stora mörken till $13,600 hållandes {10-Spades}{10-Hearts}. Brunson klev då all-in med sina $70,000 och Boneta tog synen samtidigt som övriga bordet la sig.

Spelarna beslöt sig för att köra flopp, turn och river två gånger. Den första brädan kom {2-Diamonds}{10-Clubs}{10-Diamonds}{7-Hearts}{a-Hearts}, för att ge Boneta ett fyrtal och potten. Andra brädan gav Brunson ett färdrag på floppen men en blank turn och river gjorde att Boneta tog hem potten på $148,800. Brunson köpte in sig på nytt för ytterligare $200,000.

Uppdaterad ställning:

StolNamnPengar vid bordet+/-
Stol 1Johnny Chan$794,900+$594,900
Stol 2Phil Galfond$205,600+$5,600
Stol 3Daniel Negreanu$169,300-$30,700
Stol 4Eric “Rolex” Boneta$376,400-$123,800
Stol 5Barry Greenstein$198,000-$2,000
Stol 6Bill Klein$451,000-$49,000
Stol 7Doyle Brunson$201,600-$198,400
Stol 8Phil Laak$145,600+$54,400

Negreanu träffar, inte bara en gång utan två
Johnny Chan öppnade genom att höja upp till $5,000 med {j-Spades}{j-Clubs} vilket Negreanu synade med {q-Hearts}{j-Diamonds} liksom Eric “Rolex” Boneta med {a-Clubs}{10-Diamonds}- Floppen kom {9-Diamonds}{5-Spades}{10-Clubs} och Boneta checkade över till Chan som här satsade $17,000 vilket Negreanu synade. Boneta svarade då med att slå om till $67,000 vilket fick Chan att lägga ned den bästa handen men fick också samtidigt Negreanu att ställa in sina $162,800 vilket Boneta synade.

Ännu en gång beslöt sig spelarna för att köra turn och river två gånger. I första omgången kom {5-Diamonds} på turn och {j-Hearts} på rivern för att ge första omgången till Daniel. I andra omgången såg vi {6-Clubs} på turn men sedan {q-Clubs} på rivern för att ge Negreanu även den andra halvan och han lyckades dra ut Boneta två gånger i rad för att dra hem potten på $360,800. Detta gjorde också att Negreanu för första gången i HSP historia nu låg på plus.

Sista handen för säsongen
Barry Greenstein öppnade till $3,000 med {k-Clubs}{10-Clubs} och den enda som tog synen blev Phil Galfond, sittandes i position hållandes {q-Diamonds}{q-Clubs}. Floppen kom {6-Hearts}{9-Spades}{8-Spades} och Galfond checkade över till Greenstein som sin vana trogen följde upp med att satsa efter floppen. Denna gång betade han ut $4,500 vilket Galfond bara synade. När sedan {2-Clubs} föll på turn checkade Galfond ännu en gång över till Greenstein som nu satsade $13,000 vilket Galfond åter synade. På rivern kom {j-Clubs} och för tredje gången i rad checkade Galfond och för tredje gången i rad tog Barry ett skott, denna gång genom att satsa $40,000.

– Jag skulle ha blixtsynat om du satsat mindre men nu tror jag att du satsar för värde, sa en suckande Galfond

Galfond ponerade sitt beslut länge innan han till sist valde att lägga ned handen och Greenstein kunde dra hem årets sista pott med en bluff.

Den sjunde säsongen av High Stakes Poker är nu till historien och trots dramatiska förändringar från tidigare år bjöd årets säsong på en hel del underhållning. Affärsmän som Bill Klein och Bill Perkins höll energin vid liv samtidigt som professionella spelare som Phil Galfond, Barry Greenstein och Dave "viffer" Peat levererade häpnadsväckande spel. Johnny Chan blev säsongens störste vinnare med en vinst på över $700,000 totalt, och för första gången i tv-seriens historia lyckades Daniel Negreanu gå ifrån med plus på kontot!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories