Doyle Brunson och DoylesRoom.com går skilda vägar

Doyle Brunson and DoyleRoom

Doyle Brunson lät nyligen meddela att han och pokeroperatören som bär hans namn, DoyleRoom, nu går skilda vägar. Orsaken bakom detta uppges vara att operatören fortfarande är aktiv på den amerikanska marknaden även efter den 15 april och ”Black Friday”.

Nu kommer ironiskt nog Doyle Brunons ansikte och namn att fortsätta agera som reklam för pokeroperatören, trots att den nu 77-åriga pokerlegenden lämnar operatören med omedelbar verkan. Nu råder det dock skilda meningar om rättigheterna om att få göra detta. Doyle själv har bett dem att sluta använda hans namn och bild under den närmaste tiden, detta efter att han lämnat företaget. Samtidigt säger en representant från DoyleRoom följande:

– Doyle Brunson var ett sponsrat pokerproffs hos DoylesRoom och han har nu valt att avsluta sitt sponsoravtal. Vi har köpt rättigheterna till hans bild och liknelse och är berättigade att fortsätta att använda oss av dessa. Doyle kommer också att fortsätta att spela i våra Doyle Bounty turneringar.

Nu ska som sagt beslutet från Doyle´s ha fattats efter de som hände den 15 april och Black Friday. I rädsla att dras inför rätten och domstol då operatören fortfarande är verksam i USA, trots UIGEA och DoJ och FBI-tillslaget mot PokerStars, Full Tilt och UB/AB, valde Doyle att lämna operatören som fortfarande tillhandahåller spel åt amerikanska kunder. Detta är inget annat än ett taktiskt beslut från pokerlegendarens sida. Samtidigt har han också låtit meddela att när lagförändringar träder ikraft som gör onlinepoker lagligt i USA, då skulle han överväga att åter involvera sig i pokerindustrin online.

När nu den 10-faldige WSOP-vinnaren har lämnat DoyleRoom kan man ställa sig frågan vad som kommer att ske med Brunson 10. I $25,000 WPT Championship som då drog igång i lördags kunde man se Brunson 10 medlemmarna Chris Moorman, Amit Makhija och David Sands medverka i turneringen utan DoyleRooms märke. Moorman ska till råga på allt ha burit PartyPokers logotype under turneringen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories