PokerStars NAPT Mohegan Sun - Selbst vinner för andra året i rad

Vanessa Selbst

Den andra upplagan av 2011 års PokerStars.net North American Poker Tour Mohegan Sun $5,000 Main Event avslutades under onsdagskvällen I Uncasville, Connecticut. Vi bjöds på ett riktigt spännande finalbord och där vi till sist fick se regerande mästarinnan, Vanessa Selbst försvara sin 2010 års NAPT Mohegan Sun titel och ännu en gång skörda segerns frukter. Selbst blev därmed första spelare någonsin att vinna och försvara en titel från ett och samma event, två år i rad. Vinsten i årets turnering gav Selbst en prischeck på $450,000 och ännu en turneringsseger på hennes redan omfattande pokerresumé.

Selbst tillsammans med sju andra finalister lyckades överleva från ett startfält på 387 spelare för att ta sig till onsdagens finalbord där $1,23 miljoner skulle fördelas över de åtta finalisterna. Pressen var stor på alla finalisterna med tv-kameror riktade mot dem. Framför allt var dessa riktade mot just Selbst som den regerande mästarinnan och titelförsvararen i eventet. Skulle hon lyckas försvara titeln eller inte, var frågan alla ställde sig.

När finalen sedan var framme vid heads-up, fanns just Selbst kvar och nu stod bara en spelare mellan henne och upprepningen från fjolårets seger. Men innan hon kunde ta sig dig behövde hon först besegra Dan Shak som satt med nästan tre gånger så mycket marker som Selbst inför heads-up matchen hållandes 8,6 miljoner mot Selbst 3 miljoner.

Nu skulle vi få se en helomvändning, i en hand som såg {a-Diamonds}{k-Hearts}{2-Spades} komma på floppen och där alla pengarna åkte in för spelarna med Shak hållandes {k-Clubs}{q-Clubs} mot Selbst som satt snäppet bättre med {k-Diamonds}{k-Spades}. Nu lyckades Shak få outs då {j-Clubs} kom på turn. En tia på rivern hade get honom en stege men nu kom istället {j-Spades} vilket fyllde Selbst kåk och hon var nu den som satt med 8,7 miljoner mot Shaks 2.9

Efter först två och en halv timme in i heads-up matchen kom sedan till sist avgörandet. Shak synade från knappen och Selbst checkade. Spelarna tog till floppen som kom {k-Spades}{7-Diamonds}{3-Spades} och Selbst checkade över till Shak som satsade 200,000. Vanessa svarade då med att slå om till 625,000 och Shak klev då all-in med sina 2,8 miljoner, vilket fick Selbst att blixtsyna, hållandes {k-Clubs}{7-Clubs} för topp tvåpar mot Shaks {j-Hearts}{7-Hearts}. Han behövde nu träffa knekt på både turn och river för att vinna, men när {5-Hearts} kom på turn var matchen över. Rivern blev en betydelselös {2-Hearts} och det stod då klart att Vanessa Selbst lyckats försvara sin titel från i fjol.

Resultat NAPT Mohegan Sun Main Event 2011

PlacePlayerPrize
1Vanessa Selbst$450,000
2Dan Shak$254,000
3Tyler Kenney$170,000
4Thomas Hoglund, Jr.$120,000
5Vincent Rubianes$90,000
6Joe Tehan$70,000
7Aaron Overton$50,000
8Steve O’Dwyer$32,330

Efter denna seger lyckades Selbst klättra upp till tredjeplats i kvinnornas ”All-Time Money List” precis före Annette Obrestad och alldeles bakom Annie Duke. Sammanlagt har Selbst nu spelat in över $4,1 miljoner i live turneringar världen över!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories