Black Friday - Absolute Poker vägrar ge efter för amerikanska påtryckningar

Black Friday - Absolute Poker vägrar ge efter för amerikanska påtryckningar 0001

Till skillnad från PokerStars och Full Tilt Poker som har dragit sig ut från den amerikanska marknaden efter Black Friday har Absolute Poker och Ultimate Bet valt att delvis men begränsat fortsätta sin verksamhet i USA, trots både varningar och påtryckningar från de amerikanska myndigheterna, ledda av justitiedepartementet, Department of Justice.

Nu tillåter inte CEREUS nätverket och dess operatörer några nya amerikanska spelare att öppna konton hos dem, kan fortfarande amerikanska spelare spela med riktiga pengar på nätverket och operatörerna Absolute Poker och UB.com. Förutom att de inte längre tillåter några nya spelare att öppna konton tillåter de inte heller befintliga spelare att göra uttag, överföringar eller insättningar till sina konton.

Samtidigt som PokerStars och Full Tilt Poker har gjort allt vad som står i deras makt att samarbeta med de amerikanska myndigheterna har CEREUS network valt att gå i rakt motsatt riktning jämfört med dessa två operatörer. Fram till dags datum har nätverket vägrat gå med på det erbjudande som lagts fram till dem från myndigheterna, om att återbetala alla pengar till drabbade amerikanska spelare. I ett pressmeddelande förklarar Absolute Poker följande:

– Vid denna tidpunkt är Absolute Pokers högsta prioritet att återbetala alla sina amerikanska spelares pengar på AB och UB. Men med tanke på de långtgående konsekvenserna efter amerikanska myndigheternas agerande, för både Absolute Poker och för hela pokervärlden, anser Absolute Poker att det mest ansvarsfulla tillvägagångssättet är att granska dessa dokument i samråd med advokater innan några åtgärder vidtas.

Orsaken bakom Absolut Pokers beslut att trotsa påtryckningarna från de amerikanska myndigheterna verkar vara att företaget, baserat på Antiqua, har stöttning av regeringen på Antigua, som bortsett från turismen tillförlitar sig stort på intäkterna och de jobb som spelindustrin online medför.

Detta är inte första gången som Antiqua ställer sig upp emot jätten USA, då de tog landets regering inför Världshandelsorganisationen (WTO) efter introduceringen av UIGEA 2006. Nu förbereder landet att göra samma sak ännu en gång, detta då landets finansminister ser oroligt på framtiden.

- Jag är bekymrad över de amerikanska myndigheternas fortsatta beivran mot icke-inhemska leverantörer av speltjänster, något som står i klar strid med internationell lag. Jag känner inte till någon annan situation där en medlem i Världshandelsorganisationen där personer dragits inför rätta under omständigheter där WTO uttryckligen uttalat sig att göra så, är att bryta mot gällande internationell lag om fri handel.

I och med detta fortsätter Absolute Poker att protestera över agerandet från de amerikanska myndigheterna och står fast vid att de är oskyldiga och att de inte kommer att böja sig för påtryckningar från USA.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories