Travis Makar visar "God Mode" bevis från UltimateBet skandalen

Fler bevis i UltimateBet skandalen

För drygt två veckor sedan publicerade vi en artikel som presenterade nya bevis i Superuser skandalen på UltimateBet. I den artikeln kunde ni läsa om hur Travis Makar ringt in till radioprogrammet DonkDown Radio för att diskutera skandalen och de bevis han hävdade att han satt med. Nu kommer delar av de så kallade bevisen som Makar hävdas inneha i form av ett email med en bilaga som uppges vara det så kallade ”God Mode” programmet som användes i denna härva.

Detta “God Mode” program ska ha tillåtit innehavaren av programmet att se motståndarens kort och därmed kunna blåsa sina motståndare på var enda öre de satt med på kontot. Emailet som uppges innehålla denna bilaga är daterat den 8 september, 2005. En kopia av detta email publicerades av en av radiovärdarna för DonkDown och i detta email kan man läsa hur programmet skulle installeras samt tre namn som Makar valt att mörklägga och inte avslöja, men värden för radioprogrammet, Miccon, bekräftade dock att inget av de tre namnen var frontfiguren för denna skandal, Rus Hamilton, som uppges vara hjärnan bakom denna skandal. Här nedan ser ni en kopia av emailet där namnen mörklagts och ersatts med ”Superuser1”, ”Superuser 2” och ”Programmer”.

Travis Makar visar "God Mode" bevis från UltimateBet skandalen 101
Klicka för större bild

Så vad är det egentligen detta email säger oss om denna superuser skandal? Först och främst pekar det på att fler personer var involverade och använde programmet ”god mode” än bara Hamilton. För det andra var det uppenbart att vem som helst med ett UltimateBet konto kunde använda programmet, så länge de installerade en registernyckel in i datorns register. Bägge dessa faktorer stödjer det som Makar sa i vår tidigare artikel där han hävdade att fler personer var involverade i skandalen. Efter att detta framställts växer nu frågor fram som vilka hade tillgång till programmet och vilka är namnen som undanhålls i mailet.

Nu sitter allmänheten i stora hela säkert utan någon uppfattning vilka dessa skulle vara, men en som länge bevakat och undersökt denna skandal är en av PokerNews tidigare redaktörer, Haley Hintze. Som ett svar på detta mail skrev Hintze via sin blogg att hon tror att de två namnen som dolts och döpts om till “superuser 1” och “superuser 2,” i själva verket är UltimateBets grundare Greg Pierson och 1990 World Series of Poker Main Event vinnaren Mansour Matloubi. Hintze är mer eller mindre den främsta experten på denna superuser skandal och erbjuder via sin blogg övertygande argument som tillsammans med sund logik och indicier visar att både Pierson och Matloubi var involverade. Dessa argument kan ni läsa via haleys blogg.

I samband med att detta email presenterades kom Todd Witteles, den andra radiovärden för DonkDown Radio, med sina åsikter via ett inlägg i ett forum. Där skrev han:

Jag tycker också att det är oerhört intressant att det verkar vara en registernyckel som stod bakom detta till skillnad mot ett tredjepartsprogram som kördes i bakgrunden på UltimateBets servrar som företaget hävdat och i tidigare uttalanden. I och med detta så får det mig att tro att en stor mängd personer hade tillgång till detta superuser fusk, vilket kan vara orsaken till varför UB stått fast vid och varit så angelägna om att lägga skulden på en enda person (Russ). Skulle det komma ut att den stor grupp människor varit med i skandalen, skulle företaget tvingas betala sådana stora mängder att de skulle gå under.

Samtidigt som folk låter denna nya information sakta sjunka in, ställer de sig samtidigt frågande till varför Makar inte släppt all bevis han uppger sig ha och vad orsaken är till varför han inte redan gjort det. Makar hävdar att han inte släppt informationen i rädsla för eventuella rättsliga påföljder för sin egen del samtidigt som han inte vill implicera sig själv. Även om Makars involvering i superuser skandalen är långt ifrån oskyldig är förvånansvärt många uppenbart villiga att förlåta hans indiskretioner i utbyte mot informationen. Witteles sammanfattar sin uppfattning är om vad allmänhetens åsikter från forumet är genom att säga:

Spekulationerna att Travis inte var så oskyldig som han framställdes och en fullständig publicering av alla dena information skulle resultera i lagliga konsekvenser. För att vara ärlig, såvida han inte var personen bakom skandalen eller en av huvudmännen involverade, rör det mig inte i ryggen vad hans roll i skandalen var. Jag vill helt enkelt se all information släppas för allmänheten och att vi en gång för alla kan rensa luften och kan lägga korten på bordet. UB har gömt sig bakom en mängd skitsnack under en lång tid och det är uppenbart att personerna som fått pengar återbetalt bara fått en bråkdel av vad de skulle ha fått samtidigt som brottslingarna kunde gå iväg från skandalen utan att han svärtat deras namn eller rykte. Jag är ganska säker på att stora delar av poker communityt är villiga att titta åt andra hållet eller förlåta hans involvering i skandalen om han träder fram med all information han sitter med. Detta är också varför svaren till Travis varit så positiva, i alla fall i stora delar.

Så, för att sammanfatta informationen som Makar hitintills släppt är som följer:

  • Ett flertal konton användes under skandalen i olika utsträckning.
  • Det förekom en mörkläggning som involverade utpressning och betalningar för att hålla tyst, härvan var internationell och enorm.
  • Fler personer var involverade än bara Russ Hamilton.
  • De pengar som betalats tillbaka är bara en bråkdel av de som stulits.
  • Vem som helst kunde ladda ner UltimateBet och använd “God Mode” programmet så länge de använde sig av registernyckeln.

Huruvida Makar väljer att offentliggöra bevisen eller inte, kan endast framtiden utvisa men en sak är i alla fall säker och det är så fort ny information presenteras kommer vi på PokerNews att finnas där för att leverera den.

Senare i veckan kommer vi att komma med vad UB-spelaren Joe Sebok har att säga om dessa nya bevis som presenterats.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories