Seidel slår till på nytt - Vinner NBC National Heads-Up Championship

Erik Seidel vinner NBC National Heads-Up Championship

Vad kan eller vem kan stoppa Erik Seidel? Just nu verkar det som om det inte finns någon som kan stå i vägen för denna Full Tilt Poker spelaren. Starten som Seidel fått på 2011 är helt otroligt och nu följer han upp den med ännu en seger att lägga till de $3,8 miljoner han redan vunnit i år. Han inledde året med en tredjeplats i $5,000 6-max PokerStars Caribbean Adventure vilket gav $46,560 samt en fjärdeplats i $25,000 High Roller för $295,960. Därefter for han till Australien och Aussie Millions där han tog en tredjeplats i $100K High Rollers för $618,139 innan han sedan segrade i $250K Super High Roller vilket gav $2.4 miljoner och allt detta endast under januari.

Under februari återvände Seidel sedan tillbaka till USA för att spela i World Poker Tour L.A Poker Classic där han drog till med nästa framgång, först en femteplats i $5,000 Heads-Up och sedan ännu en seger i ett High Roller event, denna gång ett $25,000 event vilket gav en prischeck på $144,570.

Till dessa segrar kan nu Seidel lägga till trofén från NBC National Heads-up Championship tillsammans med förstapriset på $750,000, ett pris som Seidel missade med minsta möjliga marginal i fjol då han förlorade kampen om förstapriset mot den slutgiltiga segrarinnan Annie Duke.

Seidel's väg till finalen var långt ifrån en enkel resa. Han fick först besegra Allen Cunningham, följt av Jennifer Harman, Phil Gordon, Vanessa Selbst och Andrew Robl. Framme i finalen ställdes Seidel mot Chris Moneymaker där Seidel gjorde lidandet kort. För sin andraplats inkasserade Moneymaker en prischeck på $300,000.

Med dessa $750,000 har Erik Seidel nu spelat in $4,5 miljoner i år, vilket gör att han nu också är den framgångsrikaste turneringsspelaren genom tiderna. Innan NBC National Heads-Up Championship låg Seidel $140,000 bakom Daniel Negreanu som spelat in $13,95 miljoner från liveturneringar under sin karriär. Nu, efter segern här, har Seidel övertagit förstaplatsen med sammanlagt $14,7 miljoner med Negreanu nu på andraplats och Phil Ivey på en tredjeplats med $13,75 miljoner i inspelade prispengar.

Detta var allt från årets NBC National heads-up Championship. Nu får vi väl se hur länge det dröjer innan Seidel slår till igen. Nästa vecka, nästa månad eller redan i morgon? Vem vet…

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories