Erik Seidel vinner WPT LAPC High Roller och $144,000

Erik Seidel vinner WPT L.A Poker Classic High Roller 2011

Mannen som fått en otrolig inledning på 2011 slår till igen. Vi talar om Erik Seidel, som innan WPT LAPC High Roller eventet lyckats spela in omkring $3,6 miljoner under 2011, genom två finalbord i både PCA och Aussie Millions där han bland annat gick och vann Aussie Millions $250,00 Super High Roller. Nu kan han lägga till ytterligare $144,570 till dessa vinstpengar efter att ha vunnit WPT-eventet LAPC High Roller turneringen!

Nu var det inte ett en stor mängd spelare som kom till start i detta WPT L.A Poker Classic $25,100 High Roller event. 18 spelare valde att betala de $25,100 inköpet låg på men detta räckte till att skapa ett förstapris på $144,570 som Seidel nu kan lägga till sin inspelade prissumma för 2011. Vinsten kom efter att Seidel hamnat i en trevägs all-in mot den slutgiltiga tvåan Darren Elias och trean Bertrand “ElkY” Grospellier, där Seidel höll {A-Spades}{A-Clubs} mot {A-Diamonds}{Q-Diamonds} och {9-Clubs}{9-Hearts}.

Med denna seger kan han nu lägga till ytterligare $144,570 till sin resumé över inspelade prispengar från live-event. Detta gör att han nu också passerar Phil Ivey i listan över totalt inspelade prispengar. Han sitter nu med $13,95 miljoner inspelat, dryga $40,000 före Ivey på tredjeplats och knappt $170,000 bakom Daniel Negreanu som leder. Fortsätter Seidel 2011 som han inlett, då kommer det inte att dröja länge innan han intar förstaplatsen och passerar Negreanu som den framgångsrikaste turneringsspelaren genom tiderna.

Ska han hålla den takt han som han inlett året med, då måste han onekligen ligga i. Fram tills nu har under årets två första månader spelat in $1,9 miljoner per månad, ett snitt han omöjligtvis kan fortsätta att hålla. Oavsett om Seidel nu inte lyckas spela in en enda krona mer i år, kan han titta tillbaka på 2011 och då se ett månadssnitt på $316,000 per månad. Utan tvivel ett lönsamt år ur en pokerspelares ögon. Nu skulle det förvåna många om Seidel inte fortsätter att rada upp framgångar även under årets resterande tio månader. Detta kommer då i sin tur att göra att hans månadsnitt ökar ytterligare. Hur högt snittet blir, får vi se först i början på 2012.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories