Cates utökar ledningen i durrrr challenge, Dwan tappar

Durrrr challenge Daniel Cates vs Tom Dwan

Gus Hansen som gått plus $4 miljoner hitintills under 2011 inom onlinepoker har fått en makalös inledning på året. För Tom “durrrr” Dwan har det gått åt raka motsatta hållet. Fram tills den 24 mars hade Dwan backat $1,3 miljoner men under den senaste veckan har det gått rakt utför och han sitter nu minus $1,8 miljoner i hålet. Delar av den gångna veckans minus kom efter att han bland annat tappat ytterligare $270,453 till Daniel "jungleman12" Cates i kort ”durrrr Challenge” session där 780 händer avverkades. Efter den sessionen hade spelarna avverkat 18,236 händer och Cates ledde då med $1 211 530.

Under tisdagskvällen avverkade spelarna nu ännu en omgång av ”durrrr challenge” där vi fick se 1,099 händer spelas. Till skillnad från den senaste omgången sved det inte allt för hårt i plånboken för Tom Dwan denna gång, som återigen stod på den förlorande sidan. Förlusten i denna session landade till sist på $39,797 och Dwan gräver sig allt djupare och djupare ner i hålet mot Cates. Han ser inte ut att ha lyckats finna någon lösning på att lyckas vända utmaningen eller att kunna kontra Cates spel för att vända spelet till sin fördel.

Sammanställd statistik
Spelade händer: 19,335 av 50,000
Cates vinst: $1,251,059
Dwans förlust: $1,255,119

Den största potten som utspelades mellan dem två under tisdagen gick till Tom "durrrr" Dwan. Potten inleddes med att Dwan öppnade med att höja upp till $1,200 från knappen, vilket fick Cates att slå om till $4,800, något som Dwan synade. Floppen kom {k-Diamonds}{j-Hearts}{7-Clubs} och Cates tog då kommandot direkt genom att satsa $4,800 igen och ännu en gång synade Dwan. Cates behöll kommandot även efter att {9-Spades} kommit på turn där han då satsade $14,400 vilket frammanade ännu en syn från Dwan, vilket borde ha fått Cates att börja undra. När sedan {6-Hearts} kom på rivern valde dock Cates att ta ett tredje skott och skickade ut hela sin stack i en pott som då låg på $48,000. Dwan, som endast höll fjärde par på bordet med {10-Spades}{7-Spades} valde ändå att syna med sina sista $30,287 och det skulle visa sig vara tillräckligt då Cates hade missat att fylla sin hålstege hållandes {q-Clubs}{5-Clubs}. Dwan kunde därmed dra hem potten som till sist landat på $108,573.50

Cates fick dock en liten revansch när han drog hem den näststörsta potten för säsongen, en pott som även den landade på över $100,000 när handen var färdigspelad. Dwan drog igång genom att satsa $1,200, Cates slog om till $4,400 vilket Dwan synade. Floppen om {k-Spades}{8-Spades}{8-Clubs} och Cates betade nu ut halva potten, $4,400 och Dwan svarade då med att slå om till $11,100. En syn från Cates gjorde att vi fick se {5-Spades} landa på turn och han checkade då över till Dwan som här ställde in och hade Cates täckt. Nu valde dock jungleman12 att syna med sina $35,296 då han lyckats floppa en triss hållandes {j-Hearts}{8-Diamonds}. Otroligt nog hade även durrrr floppat en triss med sin {8-Hearts}{6-Hearts} hand, dock med en lägre kicker. Spelarna beslöt sig för att köra rivern två gånger där {7-Spades} kom först följt av {2-Spades} vilket gjorde att Cates kicker föll avgörandet och han drog hem hela potten på $101,592.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories