Tureniec vann, Linde tvåa i PokerStars EPT Köpenhamn 2011

Michael Tureniec vinner över Per Linde i EPT Köpenhamn

Inför finalen i dagens PokerStars EPT Köpenhamn såg vi Per Linde ta sig till finalen i massiv ledning, som en av totalt tre svenskar. Övriga var Michael Tureniec ochNikolas Liakos och just Michael Tureniec lyckades hålla sig kvar hela vägen fram tills heads-up, dit även Per Linde tog sig, om inte än med en hel del tur mot engelsmannen John Eames.

Med tre spelare kvar i turneringen efter att Kevin Iacofano åkt ut på fjärdeplats var det nästan ett dött lopp mellan Tureniec och Eames på lite över 5,5 miljoner samtidigt som Linde satt på dryga 2,2 miljoner. Eames spelade här starkt och drog ifrån de två svenskarna och jobbade sig upp till 6,8 miljoner på Tureniecs bekostnad. Därefter kom första smällen när Per Linde klev all-in med {a-Clubs}{j-Diamonds} och synades av Eames med {a-Hearts}{k-Hearts} bara för att se Linde spika en knekt direkt i hålet för att dubbla upp Linde. I och med den potten föll Eames ner till tredjeplats i marker. Han lyckades sedan jobba sig tillbaka för att därefter åka på nästa smäll.

Efter lite nötande från Eames var han tillbaka i ledningen, även om det bara skiljde 500,000 mellan Eames i förstaplats och Tureniec på tredjeplats. Då kom nästa smäll, hållandes {q-Spades}{q-Diamonds} hamnade pengarna all-in efter en 5-bet från Eames och en all-in från Michael Tureniec med {a-Diamonds}{k-Spades}. Floppen kom {8-Spades}{7-Hearts}{8-Clubs} och det såg lovande ut för Eames tills {k-Clubs} kom på turn. {k-Hearts} på rivern gav Tureniec potten och en massiv uppdubbling samtidigt som engelsmannen föll ned till 525,000. Nu lyckades han jobba sig upp till dryga 2 miljoner innan han fick tacka för sig. Hållandes {k-Clubs}{j-Clubs} klev han all-in och Tureniec blixtsynade hållandes {a-Hearts}{q-Diamonds}. Eames såg ut att gå mot en dubbling när floppen kom {5-Hearts}{9-Spades}{k-Hearts} men ännu en gång blev han passerad på turn när nu {a-Clubs} föll. En betydelselös river och saken var över. Eames utslagen på tredjeplats och heads-up hade vi då Per Linde mot ledaren Michael Tureniec.

Michael Tureniec – 9,510,000
Per Linde – 3,885,000

När heads-up matchen inleddes vägde spelet fram och tillbaka och varken Linde eller Tureniec tog något direkt kommando. Nu var det inte direkt någon brådis för någon av svenskarna då Michael satt med över 160 big blinds samtidigt som Linde satt med över 60 big blinds. Linde lyckades jobba sig tillbaka till över fem miljoner strecket innan Tureniec började ta över kommandot mer och mer. Efter en och en halv timme in i heads-up spelet satt nu Tureniec med över 10,6 miljoner marker och ett ordentligt övertag i marker mot Lindes 2,8 miljoner.

Nu åkte också pengarna in, med {a-Diamonds}{5-Diamonds} för Linde och {a-Spades}{8-Spades} för Tureniec. Floppen kom {j-Clubs}{k-Diamonds}{4-Hearts} och {6-Diamonds} på turn gav nu Linde ett färgdrag, som han fyllde på rivern när {q-Diamonds} föll och Linde dubblade upp till 5,6 miljoner mot 7,8 för Tureniec. Trots en vinstchans på 72 % mot 28 % lyckades inte Tureniec knyta säcken, då turen inte stod på hans sida, även om han var en gigantisk favorit procentuellt. Ganska omgående efter den potten drog dock Tureniec ifrån igen upp till över 9 miljoner i marker efter att ha fyllt en kåk på rivern och fått betalt med en 900k riversatsning. Lite djupare in i heads-up matchen lyckades Tureniec floppa triss i sjuor och fick betalt 1,4 miljoner på rivern för att komma upp över 11 miljoner och Linde falla ner till strax över 2 miljoner.

Två gånger i heads-up matchen var Linde all-in och vann bägge gångerna men någon tredje gång gillt blev det aldrig efter att ha ställt all-in med {7-Diamonds}{7-Hearts} mot Tureniec som synade och höll {a-Spades}{j-Clubs}. Floppen kom {2-Clubs}{3-Diamonds}{5-Clubs} vilket gav Tureniec ytterligare outs, {j-Diamonds} på turn gjorde att Tureniec nu övertog ledningen och var bara ett kort ifrån att vinna. Med {4-Clubs} på rivern förbättrade Tureniec sin hand till en stege, om än betydelselöst och han blev därmed vinnaren av 2011 års EPT Köpenhamn.

[b]Resultat EPT Köpenhamn 2011[/b]

PlaceringNamnLandPrispengar DKK
1Michael TureniecSverige3,700,000
2Per LindeSverige2,450,000
3John EamesEngland1,400,000
4Kevin IacofanoUSA1,000,000
5Nikolas LiakosSverige750,000
6Mudassar KhanDanmark600,000
7Andrea Dalle MolleItalien450,000
8Juha HelppiFinland296,400

Det var allt vi hade från EPT Köpenhamn 2011 Main Event. Näst ut på EPT-touren väntar nu Österrike och populära EPT Snowfest där Allan Baekke ska försvara sin titel från i fjol. Eventet går av stapeln den 20-25 mars på Alpine Palace, tidigare spelplats för PokerNews Cup.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories