Stark svenskdag i EPT Köpenhamn för Wigg, Tureniec & Linde

Anton Wigg vinner EPT Köpenhamn High Roller 2011

Lördagen den 26 februari skulle visa sig bli en riktigt stark svenskdag i PokerStars EPT Köpenhamn. Först hade vi fyra svenskar i final i EPT Köpenhamn Main Event, där Tureniec och Linde tog sig till heads-up. Tidigare under dagen lyckades fjolårets EPT Köpenhamn vinnaren Anton Wigg ta hem EPT Köpenhamn High Roller efter att ha spelat trevägsspel mot Kent Lundmark och David Sonelin.

Nu var det dock endast 13 spelare som kom till start i detta High Roller event med ett inköp på 50,000 danska kronor och segern gav Wigg en prischeck på 324 000 danska kronor. Nu cashade samtidig EPT Barcelona vinnaren Kent Lundmark som fick 200,000 och David Sonelin 100,000, som ännu saknar en riktigt framskjuten placering i ett EPT Main Event.

I Main Event tog sig som sagt Tureniec och Linde till heads-up. Den tredje svensken, Nikolas Liakos fick se sig utslagen på en femteplats vilket gav honom 750,000 danska kronor. Lägg sedan till en niondeplats för Joel Nordkvist, en tiondeplats för Simon Hänninger samt en 15 plats för Daniel Johansson och EPT Köpenhamn har absolut varit Sveriges turnering.

Wiggs seger i High Roller eventet var dock inte den enda cashen han lyckats med här i Köpenhamn, även om det inte gick som han hoppats i Main Event där han hoppats att kunna försvara sin titel. Bättre gick det i ett 15 000 dkr event där Wigg slutade på en tredjeplats av 84 startande, vilket gav Anton Wigg en prischeck på 157 000 dkr. Detta gör att Wigg åker ifrån Köpenhamn med över 480,000 danska kronor i inspelade prispengar, inte borträknat inköpen för de olika eventen.

Följ den pågående heads-up matchen mellan Tureniec och Linde här på PokerNews och den live-streaming vi erbjuder levererad av PokerStars.com

Live Streaming EPT Köpenhamn finalbord
Live Streaming EPT Köpenhamn finalbord

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories