PokerStars plockar bort Double or Nothing Sit and Gos - Hoppas Fifty50 ska ta över

Double or Nothing Sit-n-Go går i graven hos PokerStars

Världens största pokeroperatör, PokerStars har nu genomfört beslutet att plocka bort de framgångsrika och populära Double or Nothing Sit and Go från sin spelportfölj. En representant från PokerStars kom med ett meddelande via pokerforumet 2+2 där han delade med sig av tankegångarna bakom beslutet och menade på att det var långt ifrån ett enkelt beslut

“Detta var inte ett enkelt beslut att fatta då dessa turneringar visat sig bli oerhört populära bland våra spelare. Hursomhelst, efter en omfattande utvärdering har PokerStars.com nu beslutat att plcoak bort spelformatet helt och hållet från sin spelportfölj då spelvarianten behöver förbättras.

Den sista speldagen för dessa populära ”Double or Nothing” SNG blev Alla hjärtans dag. Spelare som nu söker andra intressanta Sit-n-Go varianter kan vi nu rekommendera PokerStars nyligen introducerade Fifty50 Sit and Go, ett sit-n-go format som mottagits med stor uppskattning hos spelarna. Spelet går ut på att turneringarna spelas tills hälften av spelfältet slagits ut och de då kvarvarande spelarna får vara med och dela på prispengarna, baserat på hur mycket marker de sitter med framför sig. I samband med uttalandet om att Double or Nothing SNG skulle försvinna pushade PokerStars dessa Fifty50 SNG varianter skulle avslutas snabbare och framför allt ta en lägre rake av spelarna.

Nu är det samtidigt inte svårt att börja undra om borttagandet av Double or Nothing SNG påverkats av den fuskskandal inom Double or Nothing SNG som uppdagades via TwoPlusTwo forumet i fjol, då det visade sig att en stor grupp kinesiska spelare utnyttjat systemet för att vinna en stor summa pengar genom fusk, en summa som uppskattades ha landat på omkring $500,000 men som kostat PokerStars i sin helhet över $2 miljoner som betalats ut till de drabbade spelarna. Efter att detta uppdagades infördes säkerhetsåtgärder för att förhindra att liknande händelser skulle kunna inträffa igen men frågan är om PokerStars ansåg att dessa åtgärder var tillräckliga eller om de nu inte ville riskera att något liknande skulle inträffa igen. När det gäller detta, kan det bara spekuleras.

PokerNews och PokerStars är oerhört glada över återkomsten av $15,000 Sunday Million freeroll serie på vårt freerollschema. Öppna ett PokerStars konto via PokerNews, gör en insättning och använd marknadsföringskoden SWEDISHPOKERNEWS när du gör din insättning och spela därefter in 75 VPP under februari och du är kvalificerad att delta i mars månads $15,000 freeroll, enbart öppen för PokerNews spelare!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories