Isildur1 vinner stort över Katchalov i SuperStar Showdown på PokerStars

Viktor "Isildur1" Blom vinner stort över Katchalov i SuperStar Showdown

Som vi nämnde nyligen ligger just nu Team PokerStars kollegan Daniel Negreanu i träning inför SuperStar Showdown mot Isildur1 men innan det är dags för de två kombattanterna att mötas stod Eugene Katchalov för motståndet i söndagens match på PokerStars.com.

Detta var totalt den fjärde upplagan av SuperStar Showdown och inför mötet mot Katchalov satt Viktor ”Isildur1” Blom med 2-1 i resultat, efter att ha förlorat den allra första matchen mot Isaac Haxton, som efteråt medgav att han haft en hel del tur för att lyckats gå som segrare ur mötet.

2,500 händer skulle spelas över fyra bord på $50/$100 nivån och det skulle ta lite över fyra timmar innan matchen var över och då till ett massivt plus för svensken med en vinst på $111,750. Katchalov verkade här ha tagit sig vatten över huvudet och Isildur1 var i en helt annan liga än amerikanen.

Matchen inleddes rätt avvaktande fram tills hand nummer 400 då Isildur 1 synade Katchalovs all-in hållandes {9-Hearts}{6-Hearts} mot {k-Hearts}{q-Hearts} på en {k-Diamonds}{7-Diamonds}{6-Diamonds} flopp. Ännu en sexa på turn gav svensken potten på $20,300. Katchalov lyckades dock hämta igen och även ta sig förbi för att ligga i ledning efter drygt en och en halv timmes spel i matchen, en ledning som ökade till över $30,000 efter att Isildur1´s aggressiva spelstil kostade honom dyrt då han klev all-in preflop med {10-Hearts}{7-Hearts} bara för att synas av Eugene som höll {j-Diamonds}{j-Clubs}.

Därefter skulle det vända, lite med hjälp av bland annat pocket ess som gav en drygt $30,000 pott mot pocket åttor. Han fortsatte sedan att nöta ned amerikanen och efter 1,369 händer ledde nu Viktor Blom med $43,100 och hade därmed hämtat igen över $70,000 från Katchalov.

Lite av spiken i kistan kom sedan när bägge spelarna träffade en triss med Katchalov hållandes triss I nior mot Bloms triss I kungar. Den potten landade på hela $62,500 och det såg nu allt mörkare och mörkare ut för amerikanen att lyckas jobba sig tillbaka.

För att sedan strö salt i såret lyckades Blom mot slutet av sessionen vinna en pott trots ett underläge med 4-1 efter att pengarna åkt in åp en {8-Hearts}{4-Clubs}{3-Spades} flopp med Katchalov hållandes {j-Spades}{j-Diamonds} mot Isildur1´s {10-Clubs}{8-Spades}. En lyckosam åtta på rivern gav Blom potten på $31,500 och vid det här laget var det hela så gott som över. Frågan var nu bara hur stor eller liten vinsten till sist skulle bli för Team PokerStars Viktor Blom.

Med lite under 100 händer kvar låg vinsten på $100,500 och när utmaningen var slut hade den ökat till $111,750, vilket gör detta till den största seger hitintills i de fyra SuperStar Showdown som spelats. Totalt ligger han nu plus överlag med $166,065 inför nästa söndags match då nästa utmanare står på tur, denna gång DodgyFish72. Matchen mot ”KidPoker får vänta ännu ett tag”

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories