Eastgate förklarar comeback - EPT Köpenhamn först ut

Peter Eastgate gör comeback i poker

När Peter Eastgate kom med nyheten att han skulle dra sig tillbaka från poker i juli i fjol, förvånades många inom pokervärlden, speciellt då han vunnit den främsta titeln som går att vinna inom poker och därmed och säkrat ett lukrativt sponsorkontrakt med världens största pokeroperatör, PokerStars. Nu visade det sig att orsaken bakom hans beslut att dra sig tillbaka från pokern helt enkelt berodde på att det blev för mycket.

Gå från anonym till världsmästare blev för mycket
Nu var det inte det hektiska schema som följde framgångarna med vinsten av World Series of Poker, pressen att leverera som en världsmästare. Under drygt två års tid befann han sig konstant i rampljuset, resandes från pokerturnering till pokerturnering, genomförde tusentals intervjuer och hade aldrig en möjlighet att hämta andra. Från att vara ingen till att bli världsmästare och det som sedan följde blev helt enkelt för mycket och därför togs då beslutet att dra sig tillbaka från pokerscenen.

Han kände att han hade tappat det viktigaste av allt i tumulten kring pokern, turneringarna och allt runt om kring, tappat fokus på sig själv och att sätta sig själv först och främst.

– Förra sommaren beslöt jag mig för att ta ett steg tillbaka från pokern, sluta spela, fånga andan och ta reda på vem jag var, vad jag ville och framför allt vart mitt liv var på väg. Över de senaste åtta månaderna har jag haft möjligheten att åter knuta kontakt med gamla vänner men också framför allt med min familj som jag spenderat stor del av min tid med. Det var också under denna period som detta beslut växte fram, avslutar Eastgate med att säga.

Beslutet han syftar på var att ta klivet tillbaka in i pokervärlden, med en nytändning, en ny glöd och vilja för spelet och väldigt angelägen att sätta sig ned vid borden igen. Eastgate fortsätter sedan med att säga:
– Efter att ha haft en tid att fundera och tänka på mitt liv har jag kommit underfull med att jag faktiskt kan kombinera ett liv med poker och samtidigt leva ett hälsosamt liv vid sidan av.

World Series of Poker mästaren från 2008 har nu bekräftats att han kommer att delta i både NBC National Heads-up Championship och PokerStars EPT Köpenhamn, vilket också blir hans första stora event tillbaka på pokerscenen. Han kommer också under dessa två event att spela i Team PokerStars kläder för att sedan sätta sig ned med sin sponsor och diskutera framtiden, diskutera en fortsatt plats i PokerStars som han lämnade när han drog sig tillbaka.

PokerNews och PokerStars är oerhört glada över återkomsten av $15,000 Sunday Million freeroll serie på vårt freerollschema. Öppna ett PokerStars konto via PokerNews, gör en insättning och använd marknadsföringskoden SWEDISHPOKERNEWS när du gör din insättning och spela därefter in 75 VPP under februari och du är kvalificerad att delta i mars månads $15,000 freeroll, enbart öppen för PokerNews spelare!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories