2011 redan nu Full Tilts Erik Seidels lönsammaste pokerår genom tiderna

Erik Seidel har sitt framgångsrikaste pokerår genom tiderna

I de flesta fall när en spelare valts in i Pokerns Hall of Fame har spelare nått sin pik inom poker och i flesta fall har spelaren skurit ned på sitt pokerspelande och mer eller mindre dragit sig tillbaka från pokerkretsar. Men detta är så långt ifrån sanningen som du kan komma när det gäller Erik Seidel, som valdes in i Poker Hall of Fame i november i fjol. Sedan han blev invald och då speciellt under den första månaden av 2011, har Seidel visat att han absolut fortfarande tillhör den absoluta världstoppen inom poker, detta genom att vinna hela $3,43 miljoner, däribland den dyraste pokerturneringen någonsin spelad, $250,000 Aussie Millions Super High Roller.

Seidel tillhör en av de mest respekterade spelarna inom poker och Howard Lederer, som Seidel träffade under sin tid på Mayfair Club i New York City, hade följande att säga som sin gammal vän och hans enastående prestation

"Det finns inte en enda pokerspelare som har över de två senaste årtiondena presterat så bra och konstant levererat framgång efter framgång som Erik Seidel. Det finns ingen spelare som förväntar sig att ha en månad med dessa typer av framgångar och inspelade prispengar, som Erik hade under januari, men när man spelar på den nivå och med den kalibern, är det inte alls så förvånande att det hände just honom."

Enligt uppgifter hämtade från Hendon Mob Database, började Seidels uppsving den 10 januari när han tog hem en tredjeplats i $5,000 6-Max No Limit Hold’em event som hölls på Bahamas och PokerStars Caribbean Adventure. Denna placerig gav Seidel en prischeck på $46,560.

Bara två dagar senare lyckades Seidel ta sig djupt i PCA $25,000 High Roller, ett event som överträffade allas förväntningar och lockade till sig 151 startande, vilket genererade en prispott på strax under $4 miljoner. Där tog sig Seidel till finalbordet och lyckades till sist ta hem en fjärdeplats vilket genererade ytterligare $295,960 i plånboken från PCA: Seidel kom nära att ha kunnat vinna hela turneringen men efter att ha förlorat en viktig hand mot den slutgiltiga vinnaren Will Molson fick Seidel se sig utslagen. I den handen hamnade spelarna all-in med:

Seidel: {A-Hearts}{Q-Diamonds}
Molson: {5-Clubs}{5-Diamonds}

Och med en bräda som visade {9-Clubs}{10-Spades}{2-Diamonds}{3-Diamonds}{J-Clubs} fick Seidel tacka för sig och nöja sig med en fjärdeplats.

Knappt två veckor efter framgångarna från PokerStars Caribbean Adventure spelade Seidel Aussie Millions AUD$100,000 High Roller där han återigen gick djupt i turneringen. Startade gjorde 38 spelare och Seidel lyckades ta sig till de sista tre innan han fick se sig utslagen av Tony Bloom efter att Bloom dominerat Seidel hållandes {A-Diamonds}{J-Spades} mot Seidels {J-Hearts}{8-Hearts} på en {J-Diamonds}{9-Clubs}{3-Diamonds} flopp. Denna tredjeplats gav Seidel en prischeck på AUD$624,000 ($618,139).

Efter dessa uppenbara framgångar från PCA och detta $100k event valde Seidel även att spela den dyraste turneringen som någonsin hållits, $250,000 Aussie Millions Super High Roller. Eventet lockade till sig hela 20 spelare som alla betalat den kvartsmiljon dollar som turneringen kostade. Vi hittade här spelare som Phil Ivey, Tom Dwan, Chris Ferguson, John Juanda, Daniel “jungleman12” Cates samt vinnaren av $100,000 Aussie Millions Challenge, Sam Trickett.

Då det fans tre rika kinesiska affärsmän med I starfältet hade arrangörerna beslutat att tillämpa en riktigt snabb struktur I turneringen så att de skulle lyckas hinna med ett flyg efter att turneringen spelats färdigt. Detta gjorde att eventet mer eller mindre var en turnboturnering. Trickett, som red på vågen efter segern i $100k befann sig verkligen i zonen även i denna turnering och han tog sig till finalbordet även i detta event, där han stod för utslagning efter utslagning. Han tog sig fram till heads-up där han ställdes mot Seidel och såg ut att gå mot ännu en seger sittandes med ett stort övertag över Erik.

Nu lyckades Seidel dubbla upp sig i tidigt skede och jobbade sig sedan tillbaka in i matchen och efter drygt 45 minuters spel övertog han sedan ledningen. När sedan avgörandet kom fick vi se Seidel limpa från knappen, Trickett höja till 175,000 vilket Seidel synade och spelarna tog till floppen som kom {3-Spades}{5-Hearts}{9-Hearts}. Trickett checkade över till Seidel som satsade 150,000 bara för att då se Trickett ställa all-in vilket Seidel snabbt synade. Spelarna visade då upp:

Trickett: {A-Spades}{Q-Hearts}
Seidel: {J-Hearts}{9-Clubs}

En blank turn och river säkrade segern för Seidel och gav honom därmed den största prischecken av alla under denna första månad av 2011, en prischeck som landade på $2,5 miljoner.

Under mindre än en månad har Seidel lyckats spela in massiva $3,433,213 och detta är bara starten på 2011. Redan nu har han slagit sitt tidigare rekord gällandes för framgångsrikaste år vilket var 2008 då han lyckades spela in $2,200,333. Sedan 2001 har Seidel lyckats spela in minst $400,000 per år i prispengar, bortsett från 2006 då denna siffra landade ”endast” på $125,000 och där 2008 varit hans förtjänstfullaste år. Nu, även om han inte skulle vinna en enda dollar under resterande delen av året, kommer 2011 bli hans framgångsrikaste år någonsin och detta kommer året EFTER han valdes in i Poker Hall of Fame. Han är idag utan tvivel en riktig pokerlegend.

ÅrTurneringsvinster
2011$3,433,213
2010$536,615
2009$469,682
2008$2,200,333
2007$1,126,371
2006$125,356
2005$887,879
2004$762,872
2003$815,679
2002$556,024

Vill du ta del av några av de största cashspelen på nätet, då är Full Tilt Poker platsen för dig. Där hittar ni spelare som Gus Hansen, Tom ”durrrr” Dwan, Daniel ”jungleman12” Cates spelades på nivåer upp till $500/$1000. Passa på att ta del av vår insättningsbonus när ni öppnar ert konto och få $600. Nya kunder som gör en insättning får också tillgång till en $100,000 First Deposit Freeroll. Så med andra ord kan du förena både nytta med nöje, spela samtidigt som du tittar på dessa enorma spel!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories