Pokerspelaren David Saab anhållen och anklagad för knarksmuggling

Pokerspelaren David Saab anhållen och anklagad för knarksmuggling

Anledningen bakom detta beslut, om det var girighet eller en regäl svacka vid pokerborden, ska lämnas osagt, men klart är det i alla fall att något måste ha varit en drivande kraft bakom beslutet att bryta mot lagen och begå ett brott som kan resultera i ett mångårigt fängelsestraff.

Den australiensiske pokerspelaren David Saab och hans vänner Francis Hughes samt Robert Reemus arresterades i tisdags förra veckan av australiensisk polis med droganklagelser som grund. Olyckligtvis för trion röde sig detta inte om några smärre innehavsbrott då alla tre har anklagats för att ha försökt att smuggla in 21 kilo kokain in i landet genom att ha försökt att gömma undan drogerna i en kontainer med maskindelar från Vancouver.

De tre männen står nu åtalade för att ha försökt importera och distribuera kokain i Australien, ett brott som kan leda till ett långt fängelsestraff för de tre involverade. Alla tre sitter arresterade i väntan på deras nästa framträdande i rätten, som är satt att ske i maj.

För er som inte känner till David Saab är han en australiensisk pokerspelare som lyckats skörda en rad framgångar inom livepoker. Han har bland annat cashat och vunnit event vid Aussie Millions samt att han också lyckats vinna APT Manila vilket gav honom en prischeck på $280,000 samt tagit sig djupt i World Series of Poker Main Event som gav $135,100. Båda dessa segrar kom 2008. Både 2009 och 2010 var svaga år för Saab och kanske är detta en av anledningarna bakom anklagelserna han står inför.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories