PCA Main Event 2011 dag 4: Marquez leder med Moneymaker tätt bakom

Ana Marquez leder PCA Main Event 2011 inför dag 5

Under den gångna natten svensk tid spelades den fjärde speldagen i PokerStars Caribbean Adventure. Vi fick se 48 spelare komma till borden från dag 3 och av dessa 48 skulle fältet halveras för att sedan avbryta spelet och återkomma igen idag för att inleda den femte speldagen. Efter strax över fem timmars spel återstod det 22 spelare och det var då som arrangörerna valde att stoppa spelet för dagen. Leder turneringen gör den kvinnliga spelaren Ana Marquez sittandes med 3,8 miljoner marker.

Ledaren inför den fjärde speldagen, Chris Oliver hade en rätt händelsefattig dag. Han såg sin stack krympa från 3,7 miljoner ner till 3,3 miljoner. Detta gjorde att han tappade ledningen och föll ned till en tredjeplats i marker efter den fjärde speldagen, bakom Marquez och Team PokerStars Chris Moneymaker som nu sitter med näststörsta stack, 3,7 miljoner.

En annan som gick bra under dag fyra var Mike Sowers, som såg sin startstack på 1,3 miljoner växa upp till 3,1 miljoner. Han, liksom ledaren inledde dag 4 med 1,3 miljoner och båda gick fram som tåget under de fem timmar som spelades. För Sowers kom delar av hans tillskott till stacken efter att han slog ut APPT Macau mästaren Sabat som höll {A-Hearts}{K-Diamonds} mot {8-Clubs}{8-Diamonds} för Sower. Även om Sabat lyckades floppa en kung, träffade Sowers även en åtta.

Chipettan inför dag fem, Ana Marquez, lyckades under stora delar av dag fyra flyga under radarn och höll sig borta från stora potter och konfrontationer. Istället jobbade hon sig sakta men säkert uppåt och genom stabilt spel arbetade hon upp sin stack från 1,3 till 3,8.

Spelet skulle som sagt ha brutits när 24 spelare återstod men tack vare att vi fick se tre utslagningar sekunder mellan varandra när 25 spelare återstod resulterade det i att arrangörerna avbröt dagen med 22 spelare kvar.

PCA 2011 Topp 5 inför dag 5

PlaceringNamnAntal marker
1Ana Marquez3,805,000
2Chris Moneymaker3,765,000
3Dmitriy Stelmak3,340,000
4Chris Oliver3,275,000
5Mike Sowers3,180,000

Dag 5 kommer att inledas klockan 18:00 svensk tid och vi på PokerNews fortsätter vår bevakning av PCA. Följ spelarnas fortsatta kamp mot en plats vid finalbordet via PokerNews PCA Live-rapportering.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories