Nightly Turbo: Isildur1 & skattmasen, UBOC 6 & PokerNews Hostess

Viktor "Isildur1" Blom

Letar du efter de största pokernyheterna just nu, då har du kommit till rätt plats. Här summerar vi de största nyheterna på nätet just nu och ger dig möjligheten att ta del av alla nyheter utan att behöva spendera timmar att finna dem. I dagens Nightly Turbo tar vi en titt på Isildur1 och Skatteverket, på UBOC 6 som inletts och anmälningstiden för att bli nästa PokerNews Hostess börjar rinna ut.

I fall ni missat

PokerStars Caribbean Adventure 2011 har nu spelats färdigt och vann PCA Main Event gjorde Galen Hall som därmed inkasserade $2,3 miljoner i förstapris.

Vi fick även se en makalös bedrift av Will Molson, som för tredje året i rad tog sig till heads-up i PCA $25,000 High Roller. Efter två andraplatser från 2009 och 2010 lyckades Molson äntligen vinna PCA $25,000 High Roller eventet.

Full Tilt Poker lanserar Multi Entry turneringar som ger spelare möjligheten att köpa in sig i samma turnering gång på gång eller att spela med fyra aktiva inköp samtidigt.

Missa inte nästa $10,000 Lock Supremacy freeroll som spelas i morgon torsdag, den 20 januari! $7,500 i prispengar och $2,500 i bounties väntar på vinnare!

Isildur1 att få 1 miljard i skattesmäll?

Identiteten bakom den länge så mystiske “Isildur 1” avslöjades i samband med PokerStars Caribbean Adventure och precis som manga spekulerat fick vi se Viktor Blom dölja sig bakom nicket.

Orsaken till varför han hållit sin identitet hemlig skall ha varit av en enda orsak, Skatteverket. Nu beskattas inte onlinepoker så länge spelet har skett på pokersiter som är verksamma inom EU´s gränser. När det däremot gäller spel hos pokeroperatörer som inte är verksamma inom EU är spelaren skyldig att betala skatt på allt spel. Nu är det inte heller som med exempelvis företag eller aktier där man som individ får dra av för förluster. I poker beskattas all vinst, oavsett om du spelat in 100 dollar under en timme samtidigt som du förlorat 900 dollar.

Och då Full Tilt Poker, där Viktor Blom höll till och skapade nicket Isildur1, inte är beläget inom EU kunde Blom då riskera att få en häftig nota från skattmasen. Det har ryktats om att det skulle kunna röra sig om massiva $149 miljoner, motsvarande omkring 1 miljard kronor. Denna summa ska vara baserad på den omsättning som Blom haft under tiden då han spelat som Isildur1 på Full Tilt Poker. Numera är Blom bosatt i London där spelvinster inte beskattas. Huruvida Blom kommer att tvingas betala denna astronomiska summa eller inte är ännu oklart, men Erik Boman, en talesman från skatteverket ska ha sagt i ett uttalande:
- Internetpoker är något som vi tittar på just nu och jag känner till individen ni syftar på men jag kan inte kommentera om vi öppnat ett ärende eller inte för honom.

UBOC 6 har startat

Den sjätte upplagan av UB Online Championship drog igång i söndags med tre olika event på schemat; ett $500+$30 NLHE Deep Stack event, en $300+$20 Sniper no-limit hold'em och en $300+$20 no-limit hold'em ultra turbo.

Dessa tre event är en del av de totalt 29 event som står på schemat över detta 15 dagar långa pokerevent på UB.com Totalt står det $5 miljoner på spel i UBOC 6 fördelat över dessa 29 event. Höjdpunkten är så klart Main Event som denna gång bjuder på $1 miljon i garanterad prispott.

Precis som många andra stora pokerevent som hålls hos konkurrerande operatörer erbjuder även UB en miniversion som de kallar Mini-UBOC. Denna serie riktar in sig på de spelare som inte har en bankrulle som är anpassad för den stora serien. Inköpen i denna serie sträcker sig från $15+$1.50 upp till $50+$5 vilket är vad Main Event kostar.

Sugen på att spela i UBOC eller Mini-UBOC. Allt som krävs för att kunna delta är ett UB konyo så varför då inte öppna ett, göra en insättning och spela den turnering som lockar mest.

Har du vad som krävs?

I morgon är sista dagen då intresserade har möjligheten att skicka in sitt bidrag och ansökan om att bli nästa PokerNews Hostess. Då går nämligen ansökningstiden ut för vår PokerNews Hostess Hunt. Skulle du vilja ha möjligheten att ställa spelare som Tony Dunst mot väggen under 60 sekunder i ett segment vi kallar ”Calling the Clock”. Detta är vad Lynn Gilmartin fick möjligheten att göra vid 2011 års Aussie Millions som just nu pågår i Melbourne, Australien.

Öppna ett Lock Poker konto idag samt gör en insättning och använd bonuskoden SEPNEWS1000. Spela därefter in 50 Lock Poker poäng innan klockan 19:00 i morgon torsdag och ni är kvalificerade till denna $10,000 freeroll. Var med och slåss om $7,500 i prispengar SAMT $2,500 i bounties i form av 25 stycken $100 bounties på Lock Poker proffs.

Vad tycker du?

Fler nyheter