Intervju med Joe Sebok om Hellmuth och Dukes uttåg ur Team UB

Joe Sebok i Team UB.com

I samband med att nyheten släptes om att Hellmuth och Duke lämnat UB.com lyckades vi på PokerNews få fatt i en annan av UB.com sponsrade pokerspelare, självaste Joe Sebok som gav oss en exklusiv intervju för att reda ut några av de frågetecken som framkommit efter denna stora nyhet inom pokervärlden.

Att Hellmuth och Duke, de två som representerat UB.com allra länst, nu lämnat operatören kom som en chock för många. Var detta något som bara hände sådär eller har det ”hängt i luften” en tid, så att säga?
När ett beslut som detta tas, är det oerhört sällan att det händer bara sådär och detta kan även sägas för detta beslut från Annie Duke och Phil Hellmuth. Båda två har representerat detta varumärke under en riktigt lång tid och blev synonymer för UB. Nu ser jag dock fram emot att vi kommer ta in nya ansikten till detta proffsstall. För mig var detta nästan det perfekta tillfället för bägge parter att gå skilda vägar. Samtidigt vill jag önska bägge två lycka till i deras framtida project. Ibland är det helt enkelt det enda rätta att gå skilda vägar, något som stämmde in i detta anseende.

Fattades detta beslut mellan Duke, Hellmuth och UB i all vänskaplig mening? Trodde alla involverade parter att detta beslut var det bästa beslutet vid denna tidpunkt?
Beslutet att gå skilda vägar togs helt och hållet i all välmening. Det finns inga ord för att beskriva allt dessa två gjort för UB.com och dess varumärke. Jag kan tala för hela företaget när jag säger att jag önskar dem båda all lycka i framtida åtaganden och önskar dem bästa tänkbara framgång. Det har varit ett sant nöje att arbeta med båda två så väl som att få lära känna dem på en personlig plan. Att säga att båda är ikoner inom pokersammanhang vore en underdrift. Jag tror bägge sidor var redo för en förändring och därför var det ett ypperligt tillfälle att fatta detta beslut.

Både Duke och Hellmuth tillhör den äldre skaran pokerspelare och var äldst av alla Team UB spelare. Kvarstår gör nu en uppsättning yngre spelare som Brandon Cantu, Eric Baldwin och Maria Ho. Är detta den inriktning som UB valt att ta, att sikta in sig mot den yngre generationen?
Absolut. Personligen skulle jag säga att vi har arbetat mot detta under en längre tid nu, genom vårt arbete att skapa ett nytt team med en ny look. Redan nästa vecka kommer vi att presentera vårt nästa tillskott till Team UB, något som jag är riktigt spänd över. Detta är något som vi arbetat med under en längre tid nu och det kommer garanterat att väcka uppmärksamhet. Detta är ett steg i utvecklingen och framtagningen av det nya ansiktet av UB, med en helt ny look, känsla och attityd. Jag både hoppas och tror att pokerspelare kommer att se på detta med stor spänning och intresse, jag vet i alla fall att jag gör det.

Kan du ge oss en liten vink om vem det är som kommer att presenteras som det senaste tillskottet till Team UB?
Jag varken kan eller vill berätta något i förtid, ni får helt enkelt vänta tills nästa vecka. Allt jag kan säga är att den nyaste medlemmen kommer som en stor överraskning och det kommer verkligen som ett starkt tillskott till teamet. Det finns nog inte allt för många som förutspått att detta skulle ske. Att ta in denna person är också ett besked att “UB är här för att stanna och att vi kommer att vara med och utforma onlinepokern inom en lång tid framöver.”

På tal om onlinepoker erfarenhet, vad kan vi förvänta oss från UB under 2011?
En rad spännande innovationer. Ni kommer inte enbart att se förändringar i Team UB, vi kommer även att genomföra en hel del ändringar och tillägg till vår pokerklient och vår onlinepoker erfarenhet. Som spelare kommer ni att kunna göra saker hos UB som ni inte kan göra hos någon annan operatör. Det rör sig om riktigt spännande och innovativa funktioner. Utöver dessa kommer vi att fortsätta vara aggressiva med våra kampanjer och unika erbjudanden som vi arbetat med tidigare. Eller vad sägs om att hoppa fallskärm med våra proffs, vinna resor och tävla om priser där det inte enbart står kontanter på spel.

Finns det några planer på att återinföra Aruba turneringen eller liknande turneringar?
Det är något jag verkligen skulle uppskatta. Aruba är fortfarande min favoritplats att besöka för att spela poker. Det jag kan säga är att vi absolut tagit upp diskussioner om möjligheten att introducera liknande turneringar som den på Aruba, men att det är föga troligt att vi kommer återvända till just Aruba. Nu vill jag inte lova något men det är absolut något vi skulle vilja genomföra. Jag tror att Aruba från början var ett event skapat för att introducera UB till pokermarknaden och sätta operatören på kartan. Nu skulle jag vilja se att vi tar det vi lärt oss från detta och använder det för att leverera något nytt och spännande. Jag kan som sagt inte lova något, bara säga att det är något som diskuteras och att det är något som jag verkligen hoppas på och arbetar för!

UB är onekligen en operatör som haft sina upp- och nedgångar. Sedan du anslöt dig till UB har vi fått se en hel del monumentala förändringar inom pokerindustrin. Är du nöjd med hur saker och ting har fortskridit?
Jag personligen är nöjd med hur saker och ting fortskridigt hos UB under de senaste 18 månaderna. Det har arbetats hårt med att försöka få avslut på så många olösta kapitel från det förflutna, med tidigare skandaler, men det har varit långt ifrån ett enkelt arbete. Hela situationen är en situation som skriker efter fler lagar så att involverade parter kunde hållas ansvariga och dras inför domstol och åtalas för de brott som utförts. Utan sådana lagar kommer det alltid att finnas individer som försöker utnyttja systemet på ett ofördelaktigt sätt. Nu tror jag dock att det som gjorts är allt som kunnat göras, inom rimliga gränser, att försöka korregera de fel som begåtts tidigare. Nu kommer vi aldrig få se ett slut där alla parter bli fullständigt nöjda med systemet, men av det som genomförts är jag nöjd med resultatet. Nöjd kommer jag först bli när personerna bakom denna skandal ställs inför rätta, till dess är detta inte helt avslutat i mina ögon, men detta ligger utanför min kontroll.

Jag måste samtidigt påpeka något som många oftast glömmer och det är att ägarna och personerna bakom UB idag inte är samma personer som var involverade i den tidigare skandalen. Alla dessa parter har sedan länge försvunnit från UB.

Phil Hellmuth och Annie Duke stått vid UB under hela denna tumult kan det onekligen se ut som att detta uppbrott är deras sätt att överge ett sjunkande skepp. Nu är det klart att så inte är fallet och att UB är här för att stanna, men vad skulle du vilja säga till dem som ser det hela just som beskrivet?
Det ironiska är att UB förmodligen är i bättre form idag än vad företaget varit någon gång tidigare. Efter vår formella splitt med Excapsa (den tidigare ägaren) har vi hamnat i en utmärkt position att fokusera på framtiden och vi planerar att bli både större och bättre under 2011. Vi kommer att genomföra en helomvandling i vår filosofi gentemot marknadsföring och Team UB, vilket jag ser som ett stort plus. Hela pokermarknaden håller på att förändras och vi vill befinna oss så långt fram som möjligt i dessa tider.

Även om det inte finns några officiella rapporter än så länge om vem som står på tur att ansluta sig till Team UB finns det fortfarande folk som spekulerar eller som sitter med en viss insikt i det hela. En av dessa är bland annat Daniel Negreanu som via sin twitter nämnt att han tror det är Prahlad Friedman som kommer att ansluta sig till laget. Via sin twitter visar han sitt missnöje över detta och säger att han är mäkta besviken på Friedman över sitt beslut att gå med Team UB. Att han säljer sig till ”djävulen” som stal miljoner från honom. Om det ligger någon sanning bakom detta återstår att se. Samtidigt har vi svårt att tro att Negreanu skulle dela med sig av detta om han inte var säker på sin sak.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories