Gorr vinner rafflande Aussie Millions final, Antonius slutar åtta

David Gorr vinner Aussie Millions Main Event 2011

En av de klara favoriterna inför finalen av Aussie Millions Main Event 2011 var Patrik Antonius, trots att han mot slutet av gårdagens spel tappat en avsevärd ledning på över tre miljoner i marker till att sluta dagen med 1,3 miljoner. Nu satt Antonius i mitten av de åtta finalisterna men lyckan skulle inte stå honom bi under finalen då han blev förste spelare att slås ut.

Antonius, som hittat {k-Hearts}{k-Clubs} i hålet valde att limpa in i potten, vilket även Randy Dorfman och David Gorr gjorde och Chris Moorman på stora mörken valde här att checka. Floppen kom {q-Spades}{10-Hearts}{7-Spades} och Moorman som var först att agera checkade. Antonius betade då ut 125,000 vilket fick Dorfman att lägga sig. Gorr däremot svarade med att slå om upp till 500,000 vilket nu fick Moorman att kasta korten. Tillbaka på Antonius och han svarade med att kliva all-in, vilket Gorr synade och visade upp {q-Hearts}{10-Spades} för ett floppat tvåpar. En blank turn och river resulterade i att Patrik Antonius åkt ut på åttondeplats, vilket gav honom en prischeck på AUD$130,000.

Det skulle nu också bli just Gorr som tog hem hela finalen även om det tog betydligt längre tid än väntat, om man tänker på hur det såg ut inför heads-up spelet. Med utslagningen av Jeff Rossiter på tredjeplats stod det klart att David Gorr och James Keys skulle göra upp om förstapriset på AUD$2 miljoner. Gorr satt här med lite över 12 miljoner i marker mot Keys 2,4 miljoner. Även om försprånget såg ut att vara avsevärt satt han Keys fortfarande med 30 stora mörkar och hade därmed gått om spelutrymme att agera på.

150 händer in i heads-up matchen var dock ställningen omvänd och mer än omvänd. Efter att ha vunnit en massiv pott var det nu Keys som satt med ett enormt övertag, hållandes 13,3 miljoner samtidigt som Gorr nu endast hade 1,1 miljoner framför sig. Vid det här skedet såg det ut som om det bara var en fråga om när Keys skulle lyckas slå spiken i kistan. Men precis som Keys lyckades Gorr jobba sig tillbaka in i matchen. Först dubblade han upp sig till lite över två miljoner drygt 15 händer efter denna enorma pott. Drygt 30 händer senare var han upp över 3 miljoner i marker när hans {a-Clubs}{9-Clubs} stod mot Keys {q-Clubs}{j-Hearts}. Efter ytterligare 20 händer hittade Gorr denna gång {a-Diamonds}{q-Spades} och synade snabbt Keys all-in där Keys höll {k-Hearts}{q-Hearts}. Gorr vann handen och efter 209 händer in i heads-up matchen hade han återtagit ledningen, med 8,3 miljoner mot 6,1 miljoner för Keys.

Blott fyra händer efter denna vändning kom sedan avgörandet och på vilket sätt sedan. Med mörkar på 50,000/100,000 höjer Keys upp till 225,000 preflop där Gorr tar synen. Floppen kommer {7-Spades}{6-Clubs}{3-Hearts} och Keys betar ut 275,000 vilket Gorr synar. När sedan {k-Hearts} kom på turn brakade det hela lös. Gorr checkade över till Keys som betade ut 650,000 bara för att se Gorr slå om till 1,65 miljoner. Efter en stunds betänketid ställde Keys all-in och precis som han nämnt orden synade Gorr bara för att se att han låg efter.

Gorr: {k-Clubs}{4-Clubs}
Keys: {7-Clubs}{3-Clubs}

Keys hade lyckats floppa ett tvåpar och ledde nu över Gorr. Nu lyckades dock David Gorr träffa en av alla outs han hade i leken för att vinna turneringen. En femma, kung, fyra, eller sexa skulle alla ge ett positivt resultat för Gorr och det var just en fyra som kom på rivern för att ge honom ett högre tvåpar och därmed även segern, titeln och förstapriset på AUD$2 miljoner.

Resultat Aussie Millions Main Event

PlaceringNamnPrispengar (AUD)
1David Gorr$2,000,000
2James Keys$1,035,000
3Jeff Rossiter$700,000
4Michael Ryan$450,000
5Randy Dorfman$325,000
6Samad Razavi$225,000
7Chris Moorman$175,000
8Patrik Antonius$130,000

Nu hade vi inga svenska framgångar i Aussie Millions Main Event men på andra sidan jordklotet, i pågående EPT Deaville går det betydligt bättre. Inför den fjärde speldagen som spelas idag återstår det 90 spelare där vi hittar Martin Jacobson sittandes med sjätte största stack.

Följ dag 4 av PokerStars EPT Deauville här via PokerNews och EPT LIVE.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories