Galen Hall vinner 2011 års PokerStars Caribbean Adventure Main Event

Galen Hall

2011 års PokerStars Caribbean Adventure har nu spelats färdigt och vi har fått en vinnare i PCA Main Event där, efter 10 timmas finalbordsspel, Galen Hall blev den av finalisterna som gick ifrån turnerignen $2,3 miljoner rikare. Segern kom efter att han besegrat Chris Oliver heads-up.

Först att lämna finalen blev short-stack spelaren Philippe Plouffe. Han följdes sedan av Max Weinberg på sjundeplats, Bolivar Palacios på sjätte, Mike Sowers på femte och Sam Stein på fjärdeplats. Som trea slutade slutade Anton Ionel som fick se sin {K-Spades}{6-Spades} hand besegras av Gallen Halls {K-Clubs}{Q-Spades}. I och med denna tredjeplats hoppade Ionel upp på en andraplats i den rumänska penningligan

Inför heads-up spelet hade vi ettan och tvåan i marker inför finalen och det så ut som om Chris Oliver gick mot en seger, hållandes 33,4 miljoner marker mot Halls 13,1 miljoner. Redan i första handen i heads-up spelet bjöds det på fyrverkeri, där Hall tvingades till en otrolig nedläggning för att hålla sig kvar i matchen.

Med {8-Clubs}{4-Hearts} på handen höjde Hall upp till 450,000 och Oliver synade med {A-Diamonds}{2-Spades} och spelarna tog till floppen som kom {5-Diamonds}{3-Diamonds}{2-Clubs}. Oliver floppade bäst genom att träffa bottenpar samtidigt som Hall landade ett öppet stegedrag. Hall betade ut 575,000 vilket Oliver synade. När sedan {2-Hearts} valde båda spelarna att checka. Den tvåan gjorde också att Hall inte längre skulle få den vinnande handen om han träffade den lägre delen av sin stege, då Oliver samtidigt skulle fylla sin kåk.

När sedan {A-Spades} kom på rivern var det chockade individer som såg sändningen från finalen. Hall träffade sin stege samtidigt som Oliver fyllde sin kåk. Det var nog många som trodde att finalen skulle vara över redan där och då. Oliver som var först att agera checkade över till Hall som betade ut 2 miljoner. Oliver tänkte då en kort stund innan han började räkna sina marker och sedan kliva all-in. Nu blixtsynade inte Hall utan övervägde sitt beslut under flera minuter innan han till sist la ned sin hand och gjorde där en av de bästa läggningar som skådats. Oliver drog hem potten föga anandes hur nära han verkligen kommit att ta hem turneringen där och då.

Halls läggning skulle inte bara rädda honom kvar i matchen, det skulle också resultera i att han lyckades jobba sig tillbaka och genom två dubblingar, hållades pocket damer och pocket kungar, övertog Hall ledningen med 40 miljoner mot 7 miljoner.

I den sista och avgörande handen fick spelarna in markerna hållandes {A-Clubs}{8-Clubs} för Hall och {Q-Hearts}{Q-Clubs} för Oliver. När sedan {A-Spades}{K-Diamonds}{8-Spades} kom på floppen var Hall bara två kort ifrån segern. Med {2-Hearts} på turn och {K-Spades} på rivern var saken över, Hall hade lyckats vända finalen och ro hem segern samt förstapriset på $2,3 miljoner samtidigt som Oliver fick nöja sig med andraplatsen och $1,8 miljoner.

Slutresultat PCA Main Event 2011

PlaceringNamnPrispengar
1Galen Hall$2,300,000
2Chris Oliver$1,800,000
3Anton Ionel$1,350,000
4Sam Stein$1,000,000
5Mike Sowers$700,000
6Bolivar Palacios$450,000
7Max Weinberg$300,000
8Philippe Plouffe$202,000

Ett stort grattis till alla pristagare och till Galen Hall för denna enorma läggning, återhämtning och seger i PCA Main Event 2011.

Foto:PokerStars

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories