Eugene Katchalov vinner PCA 2011 $100,000 Super High Roller

Eugene Katchalov vinner PCA 2011 $100,000 Super High Roller

Det blev en rafflande final i PokerStars Caribbean Adventures $100,000 Super High Roller. Ledaren inför nattens finalspel, Nick Schulman lyckades aldrig vinna eventet men hans stack gjorde att han i alla fall tog sig in i pengarna i detta event med en fjärdeplats, precis före Team PokerStars Humberto Brenes som åkte på en femteplats.

Ut på tredjeplats hittade vi Bryn Kenney efter att han ställt in med {8-Hearts}{8-Clubs} och synats av Katchalov som höll {Q-Spades}{Q-Diamonds}. Damerna stod och Kenney fick nöja sig med en tredjeplats och $643,000 i prispengar. Framme vid heads-up ställdes Katchalov mot finalens andra Team PokerStars spelare, Daniel Negreanu. Spelarna satt nästintill identiskt med marker inför starten av heads-up matchen. Det skulle också dröja tre och en halv timme innan denna heads-up match avgjordes. Katchalov hade fram tills avgörandet haft en hel del tur på sin sida där han vid ett flertal tillfällen vunnit stora potter genom att ha passerad Negreanu på turn eller river, efter att ha suttit som underdog på floppen eller preflop.

Finalhanden var heller inget undantag utan återspeglade lite den medvind som Katchalov haft i finalen. Negreanu som höll {5-Spades}{5-Hearts} tvingades fatta ett beslut som sin överlevnad efter att Katchalov ställt all-in med {4-Diamonds}{4-Hearts}. Negreanu tog till sist synen och såg ut att gå mot ännu en uppdubbling. Floppen kom {A-Clubs}{10-Spades}{8-Spades} och Daniel såg säker ut men med {4-Spades} på turn var ställningen nu helt omvänd. Nu var det Negreanu som behövde träffa. Ett spader eller klöver fem skulle ha givit honom handen men när istället {2-Clubs} föll på rivern var matchen över och Negreanu fick nöja sig med $1 miljon och en andraplats samtidigt som Katchalov inkasserade $1,5 miljoner för sin förstaplats.

Resultat PCA 2011 $100,000 Super High Roller

PlaceringNamnPrispengar
1Eugene Katchalov$1,500,000
2Daniel Negreanu$1,000,000
3Bryn Kenney$643,000
4Nick Schulman$400,000
5Humberto Brenes$200,000

Segerintervju med vinnaren Eugene Katchalov

Just nu pågår den första speldagen av PCA 2011 Main Event , dag 1a där vi såg 647 spelare komma till start. Ni kan följa den fortsatta upplösningen av Main Event via PokerNews PCA Live-rapportering. Klicka bara på bilden här nedan för att komma till denna live-rapportering.

Eugene Katchalov vinner PCA 2011 0,000 Super High Roller 101

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories