Erik Seidel vinner Aussie Millions $250,000 Super High Roller

Erik Seidel vinner Aussie Millions 2011 $250,000 Super High Roller

Det blev Full Tilt Poker proffset Erik Seidel som fick ta hem världens dyraste turnering som hitintills hållits. Inköpet på $250,000 är den hitintills dyraste turnering som hållits inom live-turneringssammanhang. Nu var det dock vinnaren av Full Tilt $100,000 Challenge, Sam Trickett, som såg ut att gå mot ännu en turneringsseger även här i detta $250,000 Super High Roller event. Under stora delar av dagen låg han uppe i toppen av fältet.

Nu hade han även en hel del tur på sin sida, däribland vid utslagningen av David Benyamine på tredjeplats. Hållandes {a-Hearts}{4-Spades} hamnade han all-in på en bräda som visade {a-Diamonds}{a-Spades}{8-Clubs}{10-Spades}. Han gick upp emot Benyamine som höll {a-Clubs}{6-Clubs} och det såg ut som om att det skulle bli en splittpott men när sedan {4-Hearts} kom på rivern fyllde Trickett en kåk för att vinna potten och slå ut Benyamine på tredjeplats.

Inför heads-up matchen satt Trickett i en betryggande ledning, hållandes 80 % av markerna i spel. Detta hindrade dock inte Erik Seidel som lyckades hämta igen Tricketts försprång. Sittandes med 800,000 mot Tricketts 4,2 miljoner gick Seidel på offensiven direkt från start och bara sju minuter in i heads-up matchen lyckades Seidel dubbla upp sig.

På mindre än 1 timme lyckades Seidel hämta igen, ta sig förbi och sedan vinna eventet och förstapriset på $2,5 miljoner. I den avgörande handen hittade Seidel {j-Hearts}{9-Clubs} mot Tricketts {a-Spades}{q-Hearts}. Floppen kom {3-Spades}{5-Hearts}{9-Hearts} och Trickett valde då att ställa all-in vilket Seidel synade ganska omgångende. Hans par i nior stod sig och seger samt de AUD$2,5 miljoner som följde var då hans. Trickett fick för sin andraplats ta emot AUD$1,4 miljoner. David Benyamine blev trejde och sista spelare att casha i eventet, då hans tredje plats gav AUD$1,1 miljon.

Resultat Aussie Millions $250,000 Super High Roller

PlaceringNamnPrispengar
1Erik Seidel$2,500,000
2Sam Trickett$1,400,000
3David Benyamine$1,100,000

Än pågår fortfarande Aussie Millions Main Event som i natt spelar dag 4. Ni kan följa den fortsatta utvecklingen i detta event via PokerNews Aussie Millions Live.

Erik Seidel vinner Aussie Millions 0,000 Super High Roller 101
Klicka på bilden för att komma till Aussie Millions 2011 LIVE-rapportering

Fler nyheter

Other Stories