SvePof & Unibet Poker-SM en stor besvikelse i deltagarantal

Svenska Pokerförbundets och Unibet Pokers Online Poker-SM 2010

Det var inte allt för länge sedan vi såg Svenska Spel hålla i vad Svenska Pokerförbundet kallar det inofficiella Poker-SM online, ett mästerskapsevent som såg 2,309 spelare komma till start. Just nu pågår det som SvePof anser vara det officiella Poker-SM Online hos pokeroperatören Unibet Poker. I går inleddes Poker-SM 2010 Main Event som såg 542 spelare komma till start, vilket motsvarar en minskning på närmare 66 % från fjolårets event som då såg 1599 startande och motsvarar bara lite över en fjärdedel av målet som de satt upp på 2000 spelare. Detta samtidigt som Svenska Spel ökade med omkring 15 % från fjolårets event.

Och frågan är hur länge Svenska Pokerförbundet kan stå emot Svenska Spel och deras version av Poker-SM. Det är rätt uppenbart att spelarna valt att vända sig till SS istället för att spela hos Unibet. Orsaken till varför spelarna väljer Svenska Spels version över SvePof är oklar, men spekulationerna är många. Marknadsföringen är en då Unibet knappt genomför någon marknadsföringskampanj inför årets event, till skillnad mot SS som körde en offensiv kampanj.

Men att spelarna har sagt sitt går inte att komma ifrån. Nu återstår det bara om vi kommer att få se två upplagor av Poker-SM online även nästa år. Om ni frågar mig skulle jag säga nej. Inte med facitet i handen efter årets upplaga. Inte när SS växer som de gjort och SvePof med deras event tappar oerhörd mark i kampen vem som egentligen anordnar det ”riktiga” Poker-SM Online.

Idag ska den andra och sista speldagen i Unibet Poker och SvePof:s upplaga av Poker-SM spelas färdigt. Kvar återstår 87 spelare som nu ska göra upp om de 50 betalande platserna i evenemanget. Leder just nu gör DR WHO med 242 492 före RoccX med 193 572. Vidare är också Rasmus Sälle aka Duomar och Bo Sehlstedt aka Legato.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories