Säsongens allra sista Loose Cannon tar hem 2010 års The PokerStars.net Big Game

Bob Ferdinand PokerStars The Big Game 2010 Loose Cannon mästare

I årets allra sista omgång av PokerStars the Big Game, den 12:e veckan som spelades, såg vi en hel del nya ansikten sätta sig vid bordet. Bland annat hittade vi Bertrand “ElkY” Grospellier, Amit Makhija tillsammans med Abe Mosseri och Vannessa Rousso som återkom för att spela sin andra vecka i programmet. Spelade, om än kortvarigt, gjorde även Phil Hellmuth men han valde att lämna bordet efter att han gått plus, för att bryta förlusttrenden han haft under de fyra tidigare veckorna då han spelat, där han tappat närmare $400,000.

Som årets sista “The Loose Cannon” såg vi 51-årige Bob Ferdinand som skulle jaga förstaplatsen bland alla Loose Cannons och därmed också det åtråvärda förstapriset, ett PokerStars North American Poker Tour Passport värt $50,000.

The Loose Cannon öppnar starkt

Ferdinand fick en smakstart på den sista veckans spel. Spelarna la sig fram till Phil Hellmuth som satt i cutoff. Han slängde in $2,000 hållandes {Q-Clubs}{6-Clubs} och Ferdinand synade med {A-Diamonds}{J-Hearts} och floppen kom {Q-Diamonds}{Q-Spades}{J-Clubs}, en riktigt action flopp.

Ferdinand som var först att agera checkade över till Hellmuth som satsade $4,000 vilket Ferdinand synade. På turn kom sedan {7-Clubs} och ännu en gång checkade Ferdinand och Hellmuth satsade nu $12,000 vilket synades ännu en gång. Ferdinand övertog sedan ledningen då ett av hans två outs kom i form av {A-Hearts} vilket fick Loose Cannon att beta ut $18,500 och sin vana trogen fick Hellmuth ett fnatt. Han valde dock att syna efter en kortare stunds överläggning. Efter den potten hade Ferdinands stack vuxit från $100,000 till $140,300.

Rousso ute efter endast 22 händer

Rousso, som gick riktigt bra under förra omgången hon spelade, där hon lyckades hamna all-in mot Tony G och vinna, gick inte riktigt lika bra under denna omgång. Vanessa började tappa direkt från start och satt inför denna hand med $43,300 och valde att höja upp till $1,000 hållandes {Q-Hearts}{J-Hearts} bara för att se Makhija som satt direkt efter Rousso att slå upp till {J-Spades}{J-Diamonds} vilket Rousso synade. Floppen kom {10-Clubs}{4-Diamonds}{J-Clubs} och Rousso synade en $4,000 satsning. När sedan {Q-Clubs} föll på turn satsade Makhija $10,000 och Rousso ställde in med sina sista $25,800 vilket synades. Även om de körde rivern fyra gånger lyckades Vanessa Rousso aldrig träffa. Hon lämnade bordet och ersattes av Peter Jetten.

The Loose Cannon slår spiken i kistan

Med endast sju händer kvar, fick vi se action när hand #144 utspelades. Jetten som satt med $157,500 höjde upp till $2,800 med {K-Spades}{K-Clubs}. Ferdinand väljer här att slå om till $10,400 med {A-Spades}{A-Diamonds}, sittandes med $140,800 framför sig. Jetten svarade med att slå om till $27,800 och Ferdinand slog då upp till $85,400 vilket fick Jetten att ställa in vilket synades!

I potten låg nu massiva $283,600 och denna veckans “Loose Cannon” hade inte kunnat önska sig en bättre flopp när {A-Hearts}{6-Hearts}{6-Spades}. Jetten behövde nu få springande kungar för att ta hem potten, med då en av motståndarna kastat en kung var det över.

Vinner PokerStars The Big Game 2010

Inför den sista omgången av årets PokerStars The Big Game såg vi David Fishman sittandes i toppen av alla Loose Cannon, med en vinst på $129,600. Fishman övertog ledningen under vecka 10, och Nadia Magnus som suttit i ledning från vecka 1 fick därmed se sina chanser att vinna PokerStars North American Poker Tour passport rinna ur händerna. Men med sju händer kvar av årets sista avsnitt lyckades Bob Ferdinand med bedriften att passera Fishman och överta ledningen, ett plus som till sist landade på $181,500.

Slutgiltigt resultat

Bob Ferdinand (+$181,500), Phil Hellmuth (+$93,500), Abe Mosseri (+$2,400), Bertrand Grospellier (-$8,700), Amit Makhija (-$11,300), Peter Jetten (-$74,400), Lex Velduis (-$83,000) och Vanessa Rousso (-$100,000)

Än är det inte försent att kvala in till vår $15,000 PokerStars Sunday Million freeroll. Allt som behövs är ett PokerStars konto öppnat via Pokernews och 75 inspelade VPP innan den 31 december

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories