Phil Galfond spelar mot Isildur1 på PokerStars & slår knockout

Phil Galfond eller OMGClayAiken som han kanske är mer känd som på Full Tilt Poker, har länge varit en fast figur i de allra högsta spelen online. Nu är det dock inte bara cashspel som tilltalar Galfond, då han 2008 även vann ett WSOP-armband.

Nu är det dock vid cashborden som han har skapat sig sitt namn. Bara för att han har setts spela på Full Tilt Poker betyder inte detta att han uteslutet suttit på FTP, tvärt om. Han har även kunnat ses spelandes på PokerStars, där med spelarnicket MrSweets28. Idag fick så Galfond chansen att gå upp emot den senaste Team PokerStars medlemmen, Isildur1, i lite $100/$200 Pot Limit Omaha Heads-up.

Som vanligt när det gäller Isildur1 bjöds vi på ordentliga svängningar och Galfond, som bara satt med dryga 5 inköp på sitt Stars-konto var oerhört nära att gula under mötet med Isildur1. Nu lyckades dock Galfond vända på steken och gå ifrån mötet som den slutgiltiga segraren, med ett plus på över $300,000. Detta gör att hela gårdagens vinst från Isildur1 nu var utraderad. Nu är detta dock inget nytt i svenskens värld.

Phil Galfonds vinstgraf från 10 dec, 2010
Phil Galfonds vinstgraf från 10 dec, 2010

De railbirds som följde honom på Full Tilt i fjol minns säkert potterna han spelade mot Patrik Antonius och Phil Ivey, där han tappar en $1,3 miljoner pott till Antonius för att sedan vinna en $1,1 miljoner pott mot Ivey. Så att vi bjuds på pokerunderhållning liknandes en berg-och-dalbana är inget nytt.

En av de större potterna som Isildur1 vann den 10 dec
En av de större potterna som Isildur1 vann den 10 dec

Sedan starten som ett Team PokerStars proffs har Isildur1 hunnit avverka 13,835 händer på PokerStars.com (uppgifter hämtade från PTR). Samma källa uppger också att han nu ska ligga -$93,700 efter dagens resultat. Men för en spelare som denna med en sponsor som denna bakom sig, är detta småpengar. För oss vanliga döda motsvarar detta dock dryga två årslöner (647,000kr). Oavsett vad har vi nu i alla fall fått ett smakprov på vad vi kan komma att vänta oss framöver på PokerStars.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories