WSOP 2018

The Loose Cannon dubblar upp sig mot Hellmuth i PokerStars The Big Game

David Fishman PokerStars The big Game Loose Cannon vecka 10

I veckans fjärde avsnitt av PokerStars The Big Game vecka tio lyckades denna omgångs ”The Loose Cannon”, David Fishman, träffa en mirakel river mot Phil Hellmuth vilket får ”The pokerbrat” att gå i taket och utlöser ett av Hellmuths karakteristiska vansinnesutbrott.

Hållandes {K-Clubs}{Q-Clubs} synade Fishman Hellmuths preflop höjning upp till $1,000. Floppen kommer {2-Clubs}{J-Clubs}{A-Diamonds} och spelarna checkar fram till Fishman som betar ut $3,000 vilket får David Williams att lägga ner sin hand. Hellmuth väljer dock att göra en minraise till $6,000 med {A-Clubs}{5-Diamonds} vilket självfallet Fishman synar med sitt färgdrag.

På turn kommer sedan {5-Hearts} vilket gör att Hellmuth träffar tvåpar. Här tar också kommandot direkt ur startblocken och betar ut $15,000, motsvarande pottens storlek. Efter en kort stunds betänketid väljer Fishman att syna för att hoppas träffa på rivern och få betalt, vilket han också gjorde när {10-Hearts} kommer. I och med att det inte kom en klöver valde Hellmuth att beta ut även efter rivern och stoppade här in 23,600 och Fishman som nu satt med nötstegen började med sitt spel för galleriet. Till saken hör att Hellmuth fick Fishman att lägga ner toppar i ett par potter tidigare, något som ”The Loose Cannon” nu nämner. Han frågar också hur mycket Hellmuth har kvar efter sin satsning. Till sist väljer han dock att kliva all-in med sina $97,200. Hellmuth lutar sig tillbaka och nämner hur sjukt detta är, han säger även att Fishman sitter på just den hand han har, men tar ändå synen till sist. Detta gör att Fishman drar hem en pott på $240,200 vilket gör att han kliver till en vinst på $140,200 och gör honom till den absolut framgångsrikaste ”The Loose Cannon” hitintills.

Även om det återstår 53 händer efter denna hand kan Fishman sitta ut under resten av spelet och gå ifrån turneringen med en hälsosam ledning och ett steg närmare förstapriset som är ett ” PokerStars North American Poker Tour Passport” vilket ger vinnaren inköp till alla NAPT event under nästkommande säsong, ett pris värt $50,000.

Denna hand var ett livsavgörande ögonblick för denna lärare som innan denna pott vunnit som mest $420 vid ett och samma tillfälle. Vinsten på $140,000 motsvarar lite mer än tre årslöner för läraren och kommer utan tvekan att förändra livet för han och hans familj!

Phil Hellmuth ställde strax därefter in sina sista pengar och fick se sig utslagen hållandes {A-Spades}{Q-Hearts} mot {K-Clubs}{9-Clubs} när en nia kom på floppen. Detta gör att Hellmuth lämnar även denna omgång med ett minus i plånboken och har efter fyra framträdanden i PokerStars The Big Game tappat närmare $400,000 vilket kan tydas som att cashgame inte hans starkaste sida och att ha bör hålla sig till turneringar med sina 11 WSOP-armband.

PokerStars The Big Game Vecka 10, avsnitt 4

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories