Esfandiari slår Robl heads-up och vinner WPT Five Diamond Classic

Antonio Esfandiari vinner WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic 2010

Det var en stjärnspäckad final som skulle inleddas under natten svensk tid i World Poker Tour Doyle Brunson Five Diamond Classic. Av de 391 som kom till start i detta event återstod det nu sex spelare som tagit sig till finalen. Bland dessa hittade vi bland annat November nine spelaren och tvåan från WSOP-Main Event 2010, John Racener, Antonio Esfandiari, den alltid så vackra Vanessa Rousso, onlinefenomenet Andrew Robl, WSOP-armbandsinnehavaren Kirk Morrison tillsammans med Ted Lawson med över $2 miljoner i inspelade prispengar från live-turneringar.

Djup in i turneringen tog sig även pokerlegendaren Doyle Brunson, som givit namn åt just denna turnering. Brunson fick se sig utslagen under den fjärde speldagen på 18 plats, bara två placeringar ifrån att ha avancerat vidare till dag 5.

Finalen inleddes med att vi fick se Ted Lawson och Kirk Morrison försvinna, följ av WSOP-tvåan John Racener på fjärdeplats. Med tre spelare kvar i fältet vägde spelet fram och tillbaka, med Andrew Robl sittandes i ledning när finalen gick in i trevägsspel. Vanessa Rousso föll ner till 1,7 miljoner innan hon lyckades kämpa sig tillbaka och jobba sig upp till 9,7 miljoner innan hon föll tillbaka och åkte ut på en tredjeplats efter hand 123 där Rousso var all-in med {Q-Hearts}{2-Hearts} och gick upp emot Esfandiari som höll {A-Clubs}{Q-Spades}.

När heads-up spelet inleddes mellan Andrew Robl och Antonio Esfandiari satt Robl med en knapp ledning hållandes 9,5 miljoner mot 8,2 miljoner. Robl lyckades sedan jobba upp sig till närmare 11 miljoner innan Esfandiari övertog ledningen. När Esfandiari väl övertagit ledningen släppte han sedan aldrig taget och vid hand 181 slog han spiken i kistan för att ta hem segern i WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic 2010. I den avgörande handen tog Esfandiari synen hållandes {K-Clubs}{J-Diamonds} mot {Q-Spades}{10-Clubs} för Robl. Floppen kom {A-Diamonds}{K-Diamonds}{6-Diamonds} och båda spelarna floppade ett färgdrag, men där Robl även lyckats floppa ett hålstegedrag. Nu lyckades han dog inte träffa något av sina drag då {6-Clubs} kom på turn och {5-Spades} kom på rivern. Esfandiaris seger var därmed ett faktum!

Resultat WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

PlaceringNamnPrispengar
1Antonio Esfandiari$870,124
2Andrew Robl$549,003
3Vanessa Rousso$358,964
4John Racener$232,271
5Kirk Morrison$168,924
6Ted Lawson$126,693

Näst ut på WPT-touren väntar nu Southern Poker Championship som spelas i Biloxi, Mississippi den 23-27 januari.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories