Andreas “skjervoy” Torbergsen upp på andraplats i cash på Full Tilt Poker

Andreas Torbergsen nya cashtvåa på Full Tilt under 2010

Det norska pokerproffset Andreas “skjervoy” Torbergsen har nu, med bara dagar kvar på 2010, intagit andraplatsen på Full Tilt Poker.com över inspelade prispengar från cashbord. Endast en spelare skiljer nu Torbergsen från att bli den av alla spelare som spelat in mest pengar på Full Tilt Poker under 2010. Just nu innehas förstaplatsen av Daniel "jungleman12" Cates.

Den norska pokerspelaren tillika CardRunner instruktören, är av många ansedd att tillhöra den absoluta världseliten inom Pot Limit Omaha, vilket också bekräftats om man tittar på hans inspelade vinst under året, en vinst som landar på massiva $3,78 miljoner för året.

Nu ska det tilläggas att detta FullTilt proffs innan september månad knappt hade spelat cashspel hos sin sponsor. Men så över de senaste fyra månaderna har norrmannen lyckats spela in hela 3,78 miljoner dollar och har därmed övertagit andraplatsen från Tom "durrrr" Dwan som i år sitter med en vinst på 3,5 miljoner dollar.

Las Vegas resa fick Torbergsen intresserad av PLO

Det var en resa till Las Vegas under 2005 som fick Torbergsen intresserad av Pot Limit Omaha. Idag säger norrmannen at than föredrar PLO över NLHE då Hold´em är för tråkigt då det bara spelas med två kort och att PLO bjuder på mer action och större potter, vilket kan vara riktigt lukrativt för en pokerspelare som Torbergsen.

Sedan han tog upp spelet under 2005 har norrmannen utvecklat sitt spel och tagit det från $10/$20 nivån han spelade under slutet på 2006 till att nu spela vid de allra högsta nivåerna inom onlinepoker. Idag kan han ses spela vid $500/$1000 PLO Heads-Up bord på FullTilt.

När Andreas “Skjervøy” Torbergsen fick frågan vad exakt det var som hjälpt honom att utveckla hans spel och ta honom till den nivå han befinner sig på idag säger han:
- Jag är en spelare som spelar på känn och följer min magkänsla. Jag tror att mina instinkter är riktigt klara och jag varken räds eller dras från att pröva på saker. Samtidigt ska jag inte förneka att jag lärt mig att använda mig av matematiken för att ta spelet till nya höjder. Nu har jag också haft turen att ha goda vänner att kunna diskutera poker med och som jag lärt mig massor av. I början fick jag också oerhört mycket hjälp genom att vara använda 2+2 forum.

Nu är det inte bara hos Full Tilt som norrmannen valt att spela. Självfallet sitter han också med ett konto hos världens största operatör, PokerStars.com och även där är han skördar han framgångar genom en förtjänst på $737,423. Detta gör att hans totala vinst för i år, hos dessa två operatörer, landar på närmare $4,5 miljoner, motsvarande strax under 31 miljoner svenska kronor vilket i sin tur innebär en förtjänst per månad på strax under 2,6 miljoner kronor!

Med sådana pengar som rullar in varje månad, kan en pokerspelare som Skjervøy leva riktigt gott, även om han nu bor i dyra Norge.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories