WPT Barcelona vinnare Tekintamagac fast för fusk i Partouche Poker Tour

Ali Tekintamagac fast för fusk i Partouche Poker Tour

I slutet på maj i år spelades WPT Barcelona där vi fick se svenske Mats Iremark ta hem en tredjeplats, bakom den slutgiltige segraren och tysken Ali Tekintamagac. Efter segern har hans namn florerar i sammanhang gällandes fusk där spelare hävdat att tysken på ett eller annat sätt tillhandahållit information om motståndarnas kort.

Detta var också exakt det han anklagades för i nyligen avslutade Partouche Poker Tour som spelades i franska Cannes, en turnering som i fjol såg svenske Michael Tureniec ta sig till finalbordet. Efter att turneringsarrangörerna mottagit klagomål från deltagande spelare beslöt de sig för att gå igenom allt videomaterial från turneringen där det då uppdagades att Tekintamagac verkligen hade fuskat. Genom hjälp av personer som utsåg sig för att vara journalister, försåg de honom med uppgifter om vad motståndarna satt med för kort och vilket naturligtvis då gav honom en orättvis fördel över sina motståndare. Detta resulterade i att han diskvalificerades från turneringen och eventuella prispengar beslagtogs. Inför finalen som nyligen avslutade satt Ali Tekintamagac med fjärde största stack av de nio finalisterna.

Nu kan man inte mer än börja undra om detta inte föregick redan vid hans vinst i WPT Barcelona? En sak är i alla fall säkert, det rykte han en gång hade som en något respektabel pokerspelare är nu en gång för alla förstört och det finns nog ingen pokerspelare som kommer att lita eller än mindre att vilja spela mot honom framöver!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories