888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Unibets ledning beslutar att lägga ner Team Unibet Poker

Team Unibet med ex-medlemmen Ferit Gabrielsson

Dramatiken kring Team Unibet tog fart redan innan årets upplaga av Poker-SM på Malta, i samarbete med Svenska Pokerförbundet. Strax innan SM skulle spelas, meddelade den nu tidigare Team Unibet spelaren Ferit Gabrielsson att han lämnade laget, efter bara åtta månader och anledningen som angavs då var att den nya ledningen i Unibet inte hade samma syn på pokersektionen som sina föregångare. Ferit hävdade också att operatören inte hade för avsikt att köpa in sina spelare till Poker-SM vilket blev droppen för Ferit som då avslutade samarbetet.

Micke Norinder, Team Unibets kapten, var snabb med att dementera uppgifterna presenterade av Ferit, och menade på att laget visst skulle närvara SM och mycket riktigt, vi fick se Norinder, Anders Henriksson, Mats Rahmn med flera representera Unibet på Malta.

Men nu verkar det som om att det trots allt att det delvis fanns sanning i det som Ferit hävdade, att den nya företagsledningen i Unibet inte hade samma syn på pokerverksamheten som sina föregångare, då det nu officiellt beslutat att lägga ner Teamet, ett besked som Norinder förmedlade till PokerMagazine. Laget kommer att göra sitt sista framträdande i teamets färger vid Unibet Open i London som spelas den 4-7 december.

Även om bolaget valt att behålla nyförvärvade Tomas Brolin och pokerprofessorn Dan Glimne är det fortfarande osäkert vad som kommer att hända med Micke Norinder. I sitt samtal med PokerMagazine ville han inte gå in på detaljer om hur framtiden i Unibet såg ut för hans egen del.

Valet att lägga ned laget ska enligt uppgifter vara en del i företags strävan att skära ned på sina kostnader. Kanske är det också som följ av den dåliga kvartalsrapport som presenterades i maj. I deras senaste rapport som presenterades visade bolaget ökade intäkter med 3 % för det tredje kvartalet. Även om intäkterna ökade såg företaget samtidigt en minskad vinst med hela 19 % jämfört med samma period i fjol. Då ska det samtidigt tilläggas att företaget under detta kvartal betalat delar av införskaffningen av Maria Bingo, vilket är en stor faktor som påverkat vinsten.

Relaterade turneringar

Relaterade spelare

Vad tycker du?