Reklamregel under WSOP-final slår hårt mot Full Tilt Poker

Reklamregel i WSOP slår hårt mot Full Tilt

Arrangörerna bakom den stundande finalen i årets upplaga av World Series of Poker har rett ut diverse frågetecken och oklarheter inför den kommande finalen vilket resulterat i ett hårt bakslag för pokeroperatören Full Tilt Poker. En av oklarheterna var reklam vid finalbordet och egentligen hur många spelare en individuell operatör fick ha som representanter i finalen. Full Tilt har lyckats skriva sponsorkontrakt med hela sju av årets finalister men nu har WSOP´s vicepresident Ty Stewart låtit meddela att detta inte kommer att tillåtas.

Enligt en WSOP-regel kan en pokeroperatör och webbsida endast sponsra ett visst antal spelare vid ett finalbord och i detta fall gäller max tre spelare.

I samband med att detta klargörande presenterades kom även Ty Stewart med följande uttalande:
- Dessa spelar har haft gott om tid att finna en alternativ sponsor eller företag att representera och vi vet att alla dessa finalister är ett oerhört eftertraktat varumärke just nu. Vi hatar att behöva sätta detta i fokus samtidigt som vi förstås är glada över att alla finalisterna har givits chansen att säkra sig ett lukrativt sponsoravtal. Vi vet att turneringspoker är en oerhört tuff marknad men våra regler är klara i detta anseende. Vi har pratat med alla spelare och förväntar oss inte några som helst problem eller några sätt att försöka kringgå denna regel på något sätt, exempelvis genom nya logotyper eller kreativa affiliatesidor.

Detta betyder med andra ord att FullTilt kommer att behöva ta bort sitt varumärke från fyra av sina sju spelare. Med Michael Mizrachi som en av dessa sju, är det säkert att han inte kommer att bli en av de drabbade. Vilka de övriga två blir, återstår dock att se. Det skulle nu inte vara allt för förvånande om vi fick se spelarna med störst stack inta bordet med sin logga synligt. På söndag är det dags för denna efterlängtade final och då får vi också se vilka av dessa sju November Nine spelare som officiellt kommer att representera FullTiltPoker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories