Nya generationen pokerspelare förlitar sig på tur hävdar Scotty Nguyen

Scotty Nguyen

Till skillnad mot det gamla pokergardet, där skicklighet var den avgörande faktorn, hävdar nu Världsmästaren från 1998 och WSOP $50,000 H.O.R.S.E mästaren från 2008, Scotty Nguyen att den nya generationens spelare förlitar sig mer på turen än skickligheten. Han menar på att pokerns fundament har ändrats under det senaste årtiondet i och med introduktionen av internetspelare och deras spridning.

I en intervju med PokerJolt berättar den femfaldige WSOP-armbandsvinnaren hur onlinepoker har skapat en mängd nya stilar att dyka upp vilket i sin tur har ändrat grundfundamenten för Hold´em och gör det till ett helt annorlunda spel än vad det var för ett årtionde sedan, då han var en av de som dominerade vid pokerborden.

Samtidigt påpekar Scotty Nguyen också att även om spelet och spelstilarna ändrats, hyser delar av den nya generationen respekt gentemot honom och kan även i vissa fall avskräckas från att spela sitt normala spel de är vana vid online.

– Under intervjun kom Nguyen med en rad uttalanden:

– Jag är inte rädd för någon från den nya generationen, de är däremot rädda för mig ”baby”!

– Du kan inte vinna om du är rädd för någon, men du kan vinna om de är rädda för dig

– Det är annorlunda nu då det finns så många olika spelstilar som används. Förr i tiden, spelade alla “korrekt” poker. Idag förlitar sig allt för många spelare på turen än på skickligheten och tar betydligt fler chanser

, avslutar Nguyen

Scotty Nguyen sitter idag med över $11 miljoner i turneringsvinster och är som många vet en väldigt livlig person vid pokerbordet. Han, liksom Tony G, sitter verkligen med förmågan att krypa under skinnet på sina motståndare och få dem ur balans. Nu finns det dock en gräns som inte ska klivas över, vilket Nguyen anser att Tony G gjorde under PokerStars The Big Game, i handen mellan Daniel Negreanu och Andrew Robl som vi presenterade i en artikel här tidigare i veckan.

– När jag sitter vid bordet kan jag verkligen ge motståndarna ett helvete, men jag går aldrig så pass långt att de börjar hata mig. Jag vet vart gränsen går, och även om jag slår ut dem kommer de fortfarande att respektera mig vid dagens slut.

Han avslutar med att säga att vi inte sett det sista av Nguyen än på långa vägar.
– Jag vill fortfarande upprepa min framgång i WSOP Main Event och vinna eventet en gång till, samt vinna alla turneringar jag ännu inte vunnit!

Om han lyckas eller inte får framtiden utvisa.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories