Läcka avbryter Unibet-Sportingbet sammanslagningssamtal

Sportingbet och Unibet samtal spricker

Den verkställande direktören för Sportingbet har beskrivit Unibets tillbakadragande av en eventuell sammanslagning med den engelska vadslagningsoperatören som en “väldigt olycklig händelse” och erkänner samtidigt att någon läckt information från de pågående samtalen till pressen, vilket naturligvis resulterade i spekulationer i media, något som till sist tvingade den svenska operatören att dra sig ur samtalen om en sammanslagning.

Andy McIver säger i ett uttalande:
- Att samtalen mellan parterna föll samman var väldigt olyckligt och att orsaken till att Unibet drog sig ur den eventuella affären grundade sig i en läcka. Även om samtalen befann sig i ett väldigt tidigt skede valde den svenska operatören att backa ur.

Samtidigt beskrev McIver logiken och tanken bakom denna eventuella sammanslagning mellan Unibet och Sportingbet, att det skulle skapa en synergi mellan de två företagen. Speciellt då de två olika företagen har helt olika geografiska marknader och tillsammans skulle de ha kunnat nått ut till en större kundkrets än vad de gör individuellt idag.

Han fortsätter med att säga att företaget inte har något fast företagsplan över att leta efter något nytt företag att köpa upp. Att finna en eventuell ny samarbetspartner och vilka vägar vi väljer att gå i sådant fall, får framtiden utvisa och beror då på många olika faktorer.

Nyheten kring samtalen mellan de två parterna läckte ut I media den 14 november då den engelska tidningen Sunday Times rapporterade att Sportingbet och Unibet inlett samtal om sammanslagning men att samtalen fortfarnade befann sig i preliminärt skede.

I en intervju som gjordes med Unibets VD, Henrik Tjärnström, poängterade han att en eventuell sammanslagning med något annat företag främst skulle ske med målet att nå ut till en bredare geografisk kundkrets och marknad, och inte i för att utöka sin produkportfölj.
- Ett företag kan antingen växa på egen hand, genom eget arbete eller så kan det ske genom sammanslagningar eller uppköp, sa Tjärnström samtidigt som han avböjde att kommentera huruvida företaget befann sig i sammanslagningssamtal med Sportingbet. Däremot erkände han att företaget har samtalat med ett flertal företag och att de ser över en mängd olika alternativ hur de ska föra Unibet framåt i framtiden. Två dagar efter samtalen med Tjärnström presenterade dock Unibet för börsen att de dragit sig ur samtalen med Sportingbet.

Som vi nyligen presenterade har Unibet också valt att lägga ned Team Unibet Poker i sin helhet och att lagets spelare nu valt att gå skilda vägar med företaget i jakt på nya sponsorer. Den enda att bli kvar i företaget från Team Unibet var dess kapten, den frispråkige Micke Norinder som tillsammans med Dan Glimne och Tomas Brolin kommer fortsätta att representera företaget i diverse olika evenemang och tillställningar med Micke Norinder som bland annat kommer att delta i EPT Barcelona .

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories