Jonathan Duhamel 2010 års World Series of Poker Main Event mästare

Jonathan Duhamel 2010 års WSOP Main Event mästare

Duhamel, som tog sig till finalen i massiv ledning över de övriga November Nine finalisterna i World Series of Poker Main Event lyckades stå pall för favoritskapet och tog hem segern och titeln som världsmästare i poker 2010. Under gårdagens spel lyckades Duhamel förvalta sin 60 miljoner stack på bästa tänkbara sätt och avancerade till dagens heads-up match i en massiv ledning över sin heads-up motståndare John Racener, dryga 190 miljoner totalt mot Raceners 30 miljoner.

Med denna massiva ledning hade Racener nästintill omöjlig uppgift framför sig. Duhamel kunde styra heads-up matchen fullständigt och efter endast 42 händer in i matchen kom avgörandet. Innan dess hade Duhamel nött ner Racener till omkring hälften av den stack han startat med. Sittandes med 15 miljoner framför sig tog han synen efter att Duhamel ställt in. Racener valde att syna hållandes {K-Diamonds}{8-Diamonds} och han gick upp emot {A-Spades}{J-Hearts} för Duhamel. Med en bräda som visade {4-Clubs}{4-Diamonds}{9-Spades}{6-Clubs}{5-Clubs} var Duhamels seger ett faktum. För sin andraplats inkasserade Racener $5,545,955.

Samtidigt som Jonathan Duhamel inkasserade förstapriset på $8,944,310 och de åtråvärda WSOP-armbandet skrev han samtidigt också WSOP-historia genom att bli den allra första kanadensaren att vinna WSOP Main Event. Han lyckades stå emot 7,318 motståndare i årets event för att ta hem segern och kan nu under det kommande året titulera sig som världens bästa pokerspelare!

Resultat World Series of Poker Main Event 2010

PlaceringNamnLandPrispengar
1Jonathan DuhamelKanada$8,944,310
2John RacenerUSA$5,545,955
3Joseph CheongUSA$4,130,049
4Filippo CandioItalien$3,092,545
5Michael MizrachiUSA$2,332,992
6John DolanUSA$1,772,959
7Jason SentiUSA$1,356,720
8Matthew JarvisKanada$1,045,743
9Soi NguyenUSA$811,823

Vi har även publicerat en artikel där ni hittar en hel del intressant statistik från årets WSOP Main Event final, dock innan heads-up matchen. Där kan ni ta del av statistik som VPIP, PFR med mera.

PokerStars har ännu ett år lyckats pricka rätt och få en världsmästare med i sitt omfattande PokerStars stall. PokerStars är också platsen som Club PokerNews spelare bör bege sig till nu under november månad. Spelar ni in ynka 75 VPP via ett PokerNews öppnat PokerStars konto får ni tillgång till en massiv $15,000 PokerStars Sunday Millions freeroll. En freeroll med bättre värde får ni leta efter! Glöm nu inte bort att först använda er av vår PokerStars bonuskod: Stars600 vid er insättning och vår marknadsföringskod: SWEDISHPOKERNEWS vilket ger er tillgång till både aktuella OCH alla kommande kampanjer hos PokerStars.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories