Joe Tehan vinner PokerStars NAPT Los Angeles och $725,000

Joe Tehan vinner PokerStars NAPT Los Angeles

I gårdagens NAPT Los Angeles artikeln, inför finalen, trodde vi att finalspelet skulle bli en kamp mellan Team PokerStars hyperaggressive Jason Mercier, som långt ifrån är ovan att befinna sig i en situation som denna och Michael Binger som slutade på en fjärdeplats i 2006 års World Series of Poker vilket gav honom över $4 miljoner i prispengar. Detta var för övrigt samma år som Jamie Gold vann sina $12 miljoner i förstapris. Istället för Binger eller Mercier fick vi se Joe Tehan ta hem segern efter att han besegrat chipleadern inför finalen, Chris MeMaci heads-up.

Trots en massiv ledning inför finalen i detta PokerStars North American Poker Tour event i Los Angeles, lyckades inte DeMaci ro hem segern i turneringen, även om han lyckades ta sig hela vägen till heads-up. Inför starten av finalen satt han med 2,5 miljoner mer i marker än närmsta motståndare, Jason Mercier. Förutom Mercier hade vi även ytterligare en Team PokerStars spelare närvarande i finalen, representerandes Kanada, Anh Van Nguyen tillsammans med PokerNews Strategy instruktören Jake Toole.

Nu skulle de inte vara DeMaci som stod för kommandot i finalen. Detat gjorde istället Joe Tehan som en efter en slog ut finalisterna. Han dominerade finalen totalt och stod själv för ALLA utslagingar av de övriga finalmotståndarna, däribland både Ray Henson på femteplats och Anh Van Nguyen på fjärdeplats, i en och samma hand! Detta var utan tvivel en sensationell prestation av en spelare som tagit sig till finalen med femte största stack!

Väl framme vid heads-up mötet mellan Tehan och Demaci tog spelarna en 15 minuter paus och då passade vi på att ta fram den aktuella ställningen inför slaget om titeln. DeMaci hade fallit ned till 2,54 miljoner under finalspelet samtidigt som Tehan lyckats förvandla sin stack till hela 18,4 miljoner. När spelarna sedan återvände till bordet, avgjordes heads-up matchen redan i den allra första handen!

Handen utspelade sig med att Tehan höjde från knappen till 240,000 och Demaci synade. Spelarna tog till floppen som kom {K-Spades}{5-Hearts}{3-Spades} och DeMaci som var först att agera checkade över till Tehan som satsade 375,000 i ett continuation bet. DeMaci svarade då med att kliva all-in med sina sista två miljoner och han hade inte mer än hunnit få in sina marker innan Tehan synat, hållandes toppar med {K-Clubs}{10-Hearts} på handen mot DeMaci som även han floppat toppar, men då med en lägre kicker hållandes {K-Diamonds}{4-Hearts}. Med {5-Spades} på turn kunde nu DeMaci endast hoppas på en splittpott och allt som krävdes var ett kort över tio för att detta skulle ske. Så blev dock aldrig fallet då {4-Spades} kom på rivern, vilket gjorde Tehans tvåpar med högre kicker stod sig och segern var ett faktum. Spelarna skakade hand och gratulerade varandra för sina prestationer. DeMaci gick ifrån turneringen med $440,000 för sin andraplats samtidigt som Tehan inkasserade förstapriset på $725,000!

Efter vinsten här i NAPT Los Angeles sitter Tehan nu med över $3 miljoner i inspelade prispengar från live-turneringar. Inför finalen hade han spelat in $2,3 miljoner och dessa $725,000 han nu vann, är inte ens den största vinsten han tagit hem. Den kom vid 2006 års WPT Mandalay Bay Poker Championship där han tog hem segern och förstapriset på $1,033,440.

Resultat PokerStars NAPT Los Angeles 2010

PlaceringNamnLandPrispengar
1 platsJoe TehanUSA$725,000
2 platsChris DeMaciUSA$440,000
3 platsAl GrimesUSA$250,000
4 platsAnh Van NguyenKanada$195,000
5 platsRay HensonUSA$145,000
6 platsMike BingerUSA$114,000
7 platsJason MercierUSA$84,857
8 platsJake TooleUSA$60,000

Det var allt för oss från detta North American Poker Tour event. På återseende tills nästa live-event bevakat av oss, vilket i detta fall blir PokerStars EPT Barcelona som inleds om tre dagar, den 22-27 november, med ett Main Event som kostar €5,000+€300. Än är det inte försent att kvala in via EPT Barcelona satelliter hos PokerStars

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories