Jeff Forrest vann PartyPoker WPT Foxwoods - Marchese slutar trea

Jeff Forrest vinner WPT Foxwoods 2010

Inför finalen i PartyPoker WPT Foxwoods såg vi Tom Marchese sitta i massiv ledning över det övriga fältet med Jeff Forrest närmast bakom. Under finalen skulle dock praktiskt taget inget gå Marcheses väg. Gång på gång satt han på den förlorande sidan, trots att ha suttit som favorit inför handen. Han fick bland annat se sig besegrad hållandes {a-Hearts}{k-Diamonds} mot {a-Spades}{9-Spades} mot Inselberg, fick se {k-Diamonds}{k-Hearts} falla och i den avgörande handen förlora med {a-Clubs}{k-Spades} mot Forrest som tagit synen med {k-Clubs}{6-Hearts} när en sexa kom på brädan. Tredjeplatsen gav Marchese en prischeck på $211,759 vilket gör att han enbart i år nu spelat in över $2 miljoner i liveturneringar.

Heads-up ställdes Jeff Forrest mot Dave Inselberg och det skulle endast ta tio händer in i heads-up matchen innan avgörandet kom. På en bräda som visade {9-Diamonds}{8-Spades}{5-Clubs} hamnade spelarna all-in med Inselberg hållandes toppar och hålstegedrag med sin {9-Hearts}{6-Spades} hand. Han behövde dock träffa eftersom han gick upp emot Forrest som höll ett överpar i form av {q-Spades}{q-Clubs}. Damerna stod sig och Forrest tog hem sin första WPT-titel.

Resultat WPT Foxwoods 2010

PlaceringNamnPrispengar
1Jeff Forrest$548,752
2Dave Inselberg$325,608
3Thomas Marchese$211,759
4Nikolai Yakovenko$170,773
5Keven Stammen$128,650
6Mohsin Charania$104,741

Samtidigt som WPT Foxwoods avslutades spelades dag 1a av WPT Amneville, ett €3,500 event som såg 270 spelare komma till start under den första speldagen varav 112 av dessa tog sig vidare till dag 2.

Till start under dagens spel, dag 1b, kom 231 spelare. Bland dessa hittar vi bland annat Per Linde som är en av tio spelare som sitter med en chans att vinna $1 miljon extra som en onlinekvalificerad PartyPoker spelare, detta om han vinner Main Event. Linde hoppas här på att upprepa framgångarna från WPT Grand Prix de Paris där han slutade på en fin tredjeplats!

Fler nyheter

Other Stories