Gus Hansen fortsätter att rida på vågen - Antonius plus på FullTilt

Gus Hansen som Full Tilt Poker spelare

Trots att han är en högprofilerad pokerspelare, har Gus Hansen haft det oerhört svårt att matcha sina framgångar och resultat från alla sina live-turneringar, under sitt spel vid Full Tilt Pokers cashbord.

Hitintills har “The Great Dane” vunnit omkring $8 miljoner i live-turneringar runt om i världen, vilket också motsvarar ungefär den summa han har förlorat spelandes vid de allra högsta borden hos spelbolaget FullTilt.

Efter att ha suttit med ett årsbästa i januari, med 2.33 miljoner dollar plus, sjönk Hansen ned till ett årslägsta på 3,68 miljoner dollar under september månad. Sedan dess verkar turen har vänt för den otursförföljde dansken, Under de senaste veckorna har han lyckats jobba igen stora delar av den förlust han ådragit sig under den senare halvan av året och med över 2,5 miljoner dollar in i kassan, har den tidigare förlusten krymt från 3,6 till ”endast” 1,2 miljoner dollar.

Dock har han under de senaste veckans spel tappat dryga $300k vilket gör att hans nuvarande förlust ligger på omkring 1,5 miljoner dollar. Att dansken skulle vara pank och gula är knappast troligt, speciellt inte då han under 2005 sålde sin onlinepoker site pokerchamps för 15 miljoner dollar och då han idag sitter med ett väldigt lukrativt kontrakt med just Full Tilt.

Nu jobbar dock Hansen hart på sitt spel och försöker med allt vad som står i hans makt att ta igen det han ligger back i år, och att försöka ta igen delar av det han tappat inom onlinepoker på Full Tilt. Även om man sitter med miljontals med dollar i plånboken måste ett minus på över 8 miljoner dollar ändå svida, oavsett om man heter Gus Hansen eller Phil Ivey.

En annan som också lyckats jobba igen de han tappat tidigt under året är finske spelaren Patrik Antonius, som under februari månad låg hela 3,6 miljoner dollar i hålet till att nu i slutet på november ligga uppe på grönt igen med en vinst på 1,75 miljoner dollar. Detta gör att Antonius rider på en massiv uppåtsving där han gått spikrakt uppåt sedan februari och spelat in 5,35 miljoner dollar.

Betydligt värre går det istället för hans landsman Ilari "Ziigmund" Sahamies, som gång på gång sagt att han skulle lägga av med poker efter bedrövliga omgångar. Men trots uttalandena ser vi honom sittandes och nöta vid de högsta borden och han har långt ifrån givit upp hoppet om att jobba igen de minus han ådragit sig under 2010. Just nu ligger ”Ziigmund” back över 1,9 miljoner dollar och går i rakt motsatt riktning jämfört med Antonius. Sahamies inledde året starkt och låg tidigt under året lite över 2,3 miljoner dollar plus. Detta var i februari och sedan dess har det gått mestadels utför.

Under mitten av året låg finländaren kring nollstrecket för att sedan under den andra halvan av året åter klättra upp på plus. Men sedan september månad har Ziigmund gått från att ligga 1,1 miljoner dollar plus till att nu ligga som sagt 1,9 miljoner dollar minus, en downswing på hela 3 miljoner dollar, på bara tre månader.

Ni kan själva följa all action hos vid de högsta borden på FullTilt. Se spelare som Hansen, Antonius eller Sahamies spela. Ni kan även följa den nyligen startade durrrr challenge 2 mellan Tom "durrrr" Dwan och Daniel "jungleman12" Cates. Allt ni behöver är ett Full Tilt Poker konto och att sedan bege er över till de högsta nivåerna, där ni hittar alla dessa spelare

Fler nyheter

Other Stories