En kinesisk spelare per bord hos PokerStars som följd av fuskskandal

PokerStars begränsar spel till en kines per bord

Det hela inleddes med en diskussion i en tråd på pokerforumet 2+2 där spelare hävdade att det förekom fusk hos PokerStars, då främst vid Sit-N-Go borden ”Double or Nothing”. Forumanvändare hade under en tid misstänkt att fusk förekom och började därför samla in data för att kunna styrka sina påståenden. Detta resulterade i att en fuskskandal uppdagades hos PokerStars, som vi skrev om här på PokerNews under augusti månad.

PokerStars var dock snabba att agera och efter att ha undersökt det omfattande samarbetet som föregått mellan närmare 50 kinesiska spelare, frös PokerStars alla involverade spelares konto. Vid den tidpunkten i augusti, beslutade PokerStars att betala tillbaka lite över $500,000 till alla de spelare som drabbats av denna fuskskandal. Detta belopp har sedan dess ökat över fyra gånger om, till över $2,1 miljoner totalt!

I sin strävan att öka säkerheten för sina spelare och för att förhindra att något liknande skulle kunna ske igen, valde PokerStars att införa en åtgärd som begränsar antalet kinesiska spelare till endast en spelare per Sit-n-Go bord. PokerStars beslut skapade uppståndelse i 2+2 pokerforum. Nu har PokerStars valt att ta steget ännu längre och har nu implementera denna regel även vid deras samtliga cashbord.

Om införandet av denna regel även vid cashborden baseras på att operatören uppdagat liknande fusk även här eller om de endast valt att implementera regeln helt i förebyggande syfte, ska lämnas osagt, då PokerStars ännu inte kommit med något officiellt uttalande kring ärendet. Men det är glasklart att PokerStars gör allt för att bekämpa fusk och för att minimera risken samt möjligheten att en liknande incident ska upprepas även vid cashborden!

För er som inte gillar varken SNG eller cashbord, kan vi rekommendera en massiv $15,000 Sunday Millions freeroll som spelas hos PokerStars en gång i månaden, exklusivt för PokerNews spelare! Allt som krävs för att kunna spela i december månads $15k freeroll är att ni har ett PokerStars konto öppnat via PokerNews, att ni gjort en insättning tillsammans med bonuskoden STARS600 och att ni därefter spelat in 75 VPP innan klockan 23:59 svensk tid den 30 november! Kvalificerade spelare kommer sedan att få tillgång till turneringen genom en turneringsbiljett. Glöm heller inte bort att använda er av vår marknadsföringskod: SWEDISHPOKERNEWS vilket gör att ni får tillgång till inte bara alla aktuella men också ALLA framtida kampanjer och erbjudanden via PokerNews.

För mer information om dessa freerolls, rekommenderar vi att ni läser igenom vår PokerStars Sunday Million artikel som detaljerar allt ni behöver veta om hur ni kvalar in med mera.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories