Sista dagen för WSOP-armband auktion på Ebay - UNICEF förmånstagare

Peter Eastgate auktionerar ut 2008 års WSOP-armband på Ebay

Peter Eastgate, 2008 års världsmästare i poker meddelade nyligen att tänkt sälja sitt WSOP-armband han vann i samband med vinsten av 2008 års World Series of Poker Main Event och att hela förtjänsten skulle oavbrutet gå till UNICEF. Ganska omgående kom då PokerNews och Team PartyPokers Tony G med kommentaren att han ”bara skulle ha armbandet” och som orsak bakom sitt påstående sades vara att han ville ha armbandet som ett halsband till schäfer Zasko, något som han kallar ”The Ultimate Dog Bling”.

Eastgate valde att använda sig av Ebay för att sälja WSOP-armbandet och om det nu blir Tony G eller inte som vinner budgivningen återstår att se, då fem dagar och två timmar återstår innan den är över. För närvarande ligger det högsta budet för Eastgates WSOP-armband på $54,300, en ökning på närmare $8,000 bara under de senaste tolv timmarna! Totalt har det lagts 57 bud hitintills sedan budgivningen drog igång den 15 november. Enbart under gårdagen lades det hela 19 bud på armbandet och om det nu är orsaken att pengarna oavbrutet går till UNICEF som trissar upp priset eller om det är en sådan prestigefylld pryl att äga att vissa är villiga att betala flera hundra tusen kronor för att få äran att bära ett armband, som de inte ens själva vunnit.

Nu kan vi förstå mer än väl om det är UNICEF orsaken som är anledningen till att priset trissats upp som det gjorts. Är det så att det är en person och/eller pokerspelare som bjuder på armbandet för att själva bära det, kan vi inte riktigt förstå tanken bakom det hela? Vad skulle det finnas för ära eller stolthet att bära något som man inte ens vunnit själv? Att Tony G skulle använda det till ett hundhalsband kan också diskuteras men folk som sitter med kapital och inte vet vart de ska stoppa pengarna, kan detta vara en sett att spendera dem på.

Kort och gott är det upp till var och en hur de vill spendera sina hårt förvärvade slantar! Om de så gäller en bil, ett hus, en resa eller ett World Series of Poker armband! Någon som vågar gissa vad slutpriset kommer att landa på? Över $100,000 tror vi lätt i alla fall.

Uppdatering med 3 dagar och 19 timmar kvar av auktionen

Tre dagar och strax under 19 timmar återstår tills auktionen är över och priset för ambandet har nu stigit ytterligare, om än i ett mer blygsamt tempo än vad de gjort under dom senaste dagarna. När artikeln skrevs var det högsta budet på $54,300 och nu har ytterligare sju bud kommit in vilket gjort att det nuvarande högsta budet ligger på $56,700. Med det här drastiska fallet i beloppets ökning måste ni nog se över vår tidigare förutsägelse att priset skulle landa på över $100,000. Fortsätter det i de här tempot, då kommer vi inte komma i närheten av en sådan summa! Men å andra sidan, än återstår det som sagt nästa fyra dagar och det har trots allt varit helg och de flesta ha varit allt för upptagna med privata ärenden än att kunna sitta vid en dator och buda på aktiva Ebay auktioner. Troligtivs kommer budgivningen tillta igen i morgon måndag, då spelare och arbetare återvänder till sina kontor och datorer!

Uppdatering onsdag 24 november

Idag är sista dagen som intresserade kan buda på detta WSOP-armband som Eastgate lagt ut på Ebay för auktion. I skrivandets stund ligger det högsta budet på $75,100 och vår tidigare spekulation om att priset skulle kunna landa på över $100,000 ser nu allt mer och mer ut att kunna falla in.

Nu kan vi också bekräfta att Tony G fortfarande är med i budgivningen och tänker inte ge upp i första taget! Han vill verkligen ha det han kallar för "The Ultimate Dog Bling". Frågan är bara hur högt han är villig att gå för att få detta eftertraktade armband. Trots allt, alla pengar går ju oavbrutet till välgörande ändamål, något som vi vet ligger Tony G varmt om hjärtat!

Uppdatering torsdag 25 november

Det blev som vi trodde, slutsumman passerade $100,000 nivån. Frågan är nu bara hur mycket över $100,000 är budgivarna villiga att gå. Skulle Tony G fortfarande vara med i budgivningen måste han onekligen måna om sin hund och bara ge honom de allra bästa! Om det nu inte är Tony G som är i farten skulle det vara oerhört intressant att få veta vilka det är som är villiga att betala dessa hutlösa summor för ett armband som bara är värt ett par tusen dollar rent penningmässigt.

Auktionen slut

Där var auktionen slut och budgivningen som inleddes på $16,000 slutade till sist på enorma $147,500. Exakt vem som vann står ännu oklart men den riktiga vinnaren här är trots allt UNICEF som nu kommer få en donation på strax över 1 miljon svenska kronor från Peter Eastgate! En eloge till Eastgate för hans initiativ!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories