Duhamel och Racener gör upp om WSOP 2010 titel - Följ LIVE via PokerNews

Jonathan Duhamel WSOP 2010 Main Event final

Årets final av World Series of Poker bjöd exakt på vad vi hoppats att få se av en final av denna kaliber. Underhållande händer, tuffa beslut och bästa tänkbara action. Även en hel del magiska händer utspelades sig och en av de första vi fick se skedde mellan Michael Mizrachi och Matthew Jarvis under hand 43. Duhamel öppnar potten med 1,3 miljoner vilket Mizrachi synar. Jarvis drar då till med ett squeeze spel och ställer in sina sista 14,3 miljoner hållandes {9-Clubs}{9-Hearts}. Duhamel lägger sig men Mizrachi tar synen med {A-Diamonds}{Q-Diamonds} och träffar floppen näst intill perfekt, med {Q-Clubs}{8-Diamonds}{Q-Spades} för en floppad triss. Jarvis drog nu enbar till de två kvarvarande niorna i leken och satt med dryga 10 % chans att överleva.

Genom ett smärre mirakel lyckas en av dessa två nio komma på turn då {9-Spades} föll. Detta fick Mizrachis anhängare att tystna samtidigt som Jarvis anhängare gick i taket av lycka och ropade högljut i lokalen, en glädje som skulle få ett abrupt slut och för en kort stund gick det ett sus genom publiken, detta efter att {A-Spades} fallit på turn, vilket nu gav Mizrachi potten med en högre kåk mot Jarvis. Publiken kunde inte tro sina ögon och chockade anhängare till Jarvis kunde inte annat än klappa honom om axel efter att han fått lämna finalen på en åttondeplats. Bland de kommentarer som kunde höras från publiken efter potten kunde vi urtyda:

– Herre gud!
– Det är inte sant, de där kan bara inte ha hänt
– Den där killen måste ha riggat kortleken, eller hur? Det är inte sant, det är inte sant!

En lika intressant hand utspelade sig när när Jason Senti slogs ut på sjundeplats. Han hamnade all-in preflop hållandes {A-Diamonds}{K-Spades} vilket synats av Joseph Cheong som höll {10-Clubs}{10-Spades}. Floppen kom {K-Diamonds}{K-Hearts}{Q-Clubs} och det såg riktigt lovande ut för Senti. Med {J-Diamonds} på turn lyckades Cheong nu få ytterligare outs med nior som skulle ge honom en stege och de två kvarvarande tiorna ge honom en kåk. Vinstchansen ökade upp till 15 % inför rivern och detta sklle visa sig tillräckligt då en av de fyra kvarvarande niorna kom när {9-Diamonds} föll vilket fyllde Cheongs stege och Sentis sjundeplats var ett faktum.

John Dolan stod näst på turn när han förlorade ett race om sjätteplatsen när hans två överkort inte kunde slå Duhamels pocket par. En av förhandsfavoriterna till årets titel var Michael Mizrachi, som dessvärre fick se sig utslagen på en femteplats. Detta resulterade också i att titeln som Årets Spelare under WSOP tillföll Frank Kassela. Bara tre händer efter att Mizrachi åkt, fick italienaren Filippo Candio se sig utslagen av Joseph Cheong.

När tre spelare återstod var det mer eller mindre Duhamel och Cheongs show, som båda satt omkring 100-miljoners strecket samtidigt som Racener satt med dryga 20 miljoner. Men så i hand #213, 25 händer in i denna trevägsmatch, fick vi se den största potten hitintills i WSOP spelas, när Cheong gjorde en sixbet mot Duhamels fivebet och tvingade Duhamel all-in och hans turneringsöverlevnad stod på spel. Han tog synen hållandes {Q-Clubs}{Q-Diamonds} samtidigt som Cheong visade upp {A-Spades}{7-Hearts}. Inget ess föll på floppen och Cheong föll från 95 miljoner ned till endast 10, och åkte ut strax därefter på en tredjeplats.

Idag ska det då avgöras om det blir Jonathan Duhamel eller John Racener som går ifrån turneringen som årets segrare av World Series of Poker Main Event 2010 och vinnare av förstapriset på $8,9 miljoner. Duhamel har onekligen ett kraftigt övertag över Racener sittandes med dryga 189 miljoner mot Raceners strax under 31 miljoner.

Heads-up om WSOP 2010 titeln

1 - Jonathan Duhamel - 188,950,000
2 - John Racener - 30,750,000

Missa inte att ni kan följa finalen och den avgörande heads-up matchen LIVE via vår WSOP Main Event 2010 LIVE rapportering. Ni får hand för hand bevakning av heads-up matchen. Ska Racener lyckas jobba sig tillbaka. Bege dig över till vår live-rapportering för att få veta!

Klicka på bilden för att komma till WSOP LIVE 2010
Klicka på bilden för att komma till WSOP LIVE 2010

Intervju med de två kvarvarande finalisterna

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories