WSOP 2018

Ziigmund tappar stort mot durrrr som vinner $1,5 miljoner

Ilari "Ziigmund" Sahamies

Under söndagen fick vi se mängder av action på Full Tilt och deras high stakes bord, med flera stora spelare aktiva. Ett av de mest intressanta bataljerna hos alla railbirds var Tom "durrrr" Dwan som spelade mot Ilari "Ziigmund" Sahamies på massiva $500/$1,000 Pot Limit Omaha nivån. Dwan lyckades här sno finländaren på hela $1,2 miljoner, vilket gjorde denna session till en av de bästa för amerikanen på mycket länge. Dwan hade även ett par andra lyckosamma möten mot andra spelare, där hand drog in närmare $300,000 vilket i sin tur gjorde att han gick upp emot $1,5 miljoner plus under dygnet.

I en av de större potterna som spelades fick vi see ziigmund floppa ett tvåpar, men där han inte lyckades att undvika alla de outs som durrrr satt med. Dwan tog sedermera hem potten på $416,000.

Med en sådan stor pott som uppstod redan preflop, fanns det inte en chans att någon av dessa två skulle lägga ned sin hand efter en flopp som denna. Att floppa tvåpar, speciellt i ett heads-up match är en verkligen stark hand och få spelare skulle lägga ned en sådan hand. Detta kan jämföras med att spela big slick preflop. Ingen seriös spelare skulle lägga ned en sådan hand preflop och skulle heller inte tveka att få in sina pengar även om de skulle vara dominerade någon gång då och då.

När korten vändes upp i denna pott, var det i praktiken en slantsingling om vem som skulle ta hem den. Efter turn såg det dock mörkt ut för Ziigmund, som nu satt med väldigt få outs kvar i leken, vilket skulle ha gett honom potten.

Bild hämtat från HSDB.com
Bild hämtat från HSDB.com

I denna graf hämtad från High Stakes Database, kan ni se att spelet var jämt mellan de två fram till omkring 500 avverkade händer. Därefter gick det bara rakt uppför för Dwan, eller utför för Sahamies, beroendes på hur man ser på det. Dwan skulle här lyckas ta “ziigmund” på exakt $1 miljon under de följande 300 händerna.

Frågan är nu om vi ska få se ännu ett utspel från Ziigmund, där han ännu en gång går ut med att han tar ett avbrott från poker. Vi vet alla hur svårt denna finländare har att ta förluster, samtidigt som han har fått lite bättre kontroll på sin tilt.

Sahamies ska ha sagt att han nu är gul på kontot men detta är uppenbarligen något som inte stämmer. Han kunde nämligen ses spela lite senare vid massiva $2000/$4000 Omaha Hi/lo bord, mot Gus Hansen där han plusade $220,000. När vi skrev denna artikel, under onsdagen, låg ziigmund plus lite över $50,000 under det senaste dygnet, då med denna vinst från Hansen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories