William Thorsons till Svenska Spel förvånar många men ger positiva reaktioner

William Thorson till Svenska Spel

Först hade vi William Thorson som valde att lämna PokerStars, något som i sig skapade rubriker. Samtidigt ville Thorson tyna ner det hela genom att säga att han hade andra planer för sin pokerkarriär och att han ville skifta fokus. Detta var också något som många kunde förstå, efter år av turneringsspelande runt om i världen, med stora framgångar därtill.

Men att vi sedan fick höra att William Thorson valt att inleda ett samarbete med Svenska Spel av alla bolag, kom som en chock för hela pokersverige. Det var dock inga negativa åsikter eller reaktioner som följde utan tvärt om. I sin blogg skrev Thorson att han fick väldigt många hälsningar och lyckoönskningar från vänner och bekanta.

Han skriver också i sin blogg att en av de största anledningarna till att han valt att inleda detta samarbete med Svenska Spel är att hjälpa till med att utveckla svensk poker samt göra spelet roligare. Utöver detta vill han också hjälpa till att ändra svenska pokerspelares uppfattning om Poker-SM och då självfallet Svenska Spels version av Poker-SM. Som det är nu är svenska mästerskapen i poker ett enda stort skämt skriver Thorson i sin blogg. Majoriteten av svenska pokereliten tänker även i samma banor. I senaste SM såg vi exempelvis kanske 20 av Sveriges 100 bästa pokerspelare och majoriteten av dessa åkte till SM på grund av att deras sponsor ville det. SM för Thorson är inget annat än en parodi och där namnet SM missbrukas av allt och alla. Han avslutar med att säga:

– Enligt mig är det endast Svenska Spel som kan få SM till att bli ett riktigt Poker-SM. Nu är det inga partiska tankar från min sida, då detta är något jag tycker och även tyckte under min tid hos PokerStars. Om det sedan blir med eller utan Svenska Pokerförbundet, ska lämnas osagt. Här nedan har vi en introduktionsvideo där Thorson presenteras som Svenska Spels nya konsult och ambassadör.

Här har vi en intervju som Svenska Spel gjort med Thorson, hans första dag på jobbet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories