WSOP 2018

Obrestad först att åka trots ledning inför dag 5 i WPT Festa al Lago

WPT Festa al Lago finalbord

Inför nattens spel hade vi 13 spelare kvar i fältet i pågående WPT Festa al Lago som spelas på Bellagio i Las Vegas. Ledde inför den femte dagen gjorde norskan Annette Obrestad, som ende spelare sittandes med över 2 miljoner marker. Trots ledningen blev det just Obrestad som blev förste spelare att lämna turneringen under denna, den femte dagen. Majoriteten av sin stack tappade hon när hon hamnat all-in med {A-Spades}{K-Clubs} mot {Q-Diamonds}{Q-Hearts}. Trots att Obrestad lyckades fånga en mängd outs på turn när motståndaren fyllde en triss med {Q-Spades} lyckades aldrig norska fylla och hon satt som short-stacked efter den handen. Hennes motståndare i handen, Skip Wilson, hoppade upp i ledningen med 2,2 miljoner, samtidigt som Obrestad nu satt med endast 350,000.

Nu ska det tilläggas att Obrestad redan under en tidigare hand dubblat upp Wilson en gång, med pocket tior mot hans A-5, där han fyllde färg på turn. Hennes 13:e plats gav norskan en prischeck på $32,240, vilket också var samma summa som amerikanen Jeff Madsen inkasserade för hans elfteplats. Han slogs ut av Jason Koon, som gick som en ångvält igenom dagens spel. Från att ha startat den femte dagen som short-stacked med 396,000 lyckades han nästan tiodubbla sin stack, till över 3,5 miljoner vid ett skede och därmed sitta som ledare i turneringen. Nu tappade han mot slutet av dagen och satt med sju spelare kvar som turneringens short-stack. Han lyckades dock jobba sig tillbaka och ta sig till finalen med tredje största stack, 2,555,000.

Bra gick det också för vinnaren av PartyPoker WPT Legends of Poker som spelades för drygt två månader sedan, Andy Frankenberger. Han tog sig till finalbordet med finalens fjärde största stack på 1,9 miljoner och jagar nu sin andra WPT-titel för i år. Leder inför finalbordet gör Randal Flowers med 3,2 miljoner knappt för Noah Schwartz med 3,1 miljoner.

Finalbord WPT Festa al Lago 2010

StolNamnAntal markerAntal mörkar
Stol 1Skip Wilson1,200,00015 big blinds
Stol 2Michael Benvenuti1,390,00018 big blinds
Stol 3Jason Koon2,555,00032 big blinds
Stol 4Noah Schwartz3,135,00039 big blinds
Stol 5Randal Flowers3,215,00040 big blinds
Stol 6Andy Frankenberger1,935,00024 big blinds

Finalen spelas i natt svensk tid och ni kan följa denna final, hand för hand, via WPT-bloggen. Ska Koon köra över finalbordet som han gjorde under nattens spel eller ska Frankenberger ta sin andra WPT-titel för i år? Följ finalen i natt och se vad som händer.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories