High Stakes Poker säsong sju startar inspelning nästa månad

High Stakes Poker säsong 7

I år har vi sett en rad intressanta pokerprogram dyka upp i tv-rutan, med bland annat The Big Game och Double Poker Championship som några av dessa. Men det finns nog inget program som kan mäkta med det otroligt populära High Stakes Poker som sänds på GSN. Sex säsonger har hunnit genomföras och producenterna står nu redo för att börja spela in den sjunde säsongen, en inspelning som drar igång i november.

I början på maj sändes det sista avsnittet från en mycket underhållande sjätte säsong av High Stakes Poker, där vi fick se spelare som Tom "durrrr" Dwan, Phil Ivey, Patrik Antonius, den hyperagressive[ b]Dave "viffer" Peat[/b], de goda vännerna Phil Laak och Antonio Esfandiari samt Barry Greenstein. Med namn som dessa med i startfältet, är det upplagt för underhållning på allra högsta nivå. Vem minns inte den $919,600 pott som spelades den femte säsongen mellan Tom Dwan och Barry Greenstein. Spelarna hamnade all-in efter att floppen kommit {2-Spades}{4-Spades}{Q-Hearts} där Greenstein satt med {A-Diamonds}{A-Clubs} mot Dwans {K-Spades}{Q-Spades}. Ännu en dam på turn gav Dwan potten.

Vi fick aldrig se en riktigt så stor pott under den sjätte säsongen men nu var det knappast någon brist på action för det. Vi bjöds till exempel på en $400,000 pott mellan Phil Ivey och ”durrrr” där Dwan betade ut $268,200 efter rivern, sittandes med nio hög! Ivey som i sin tur satt med ett lågt par, valde naturligtvis inte att syna och Dwan drog hem ännu en enorm pott i HSP.

Dwan är också den av alla deltagare sedan starten av High Stakes Poker, som vunnit mest. Detta står klart efter att en forumanvändare vid namn ”whosnext” på 2+2 forum, sammanställt alla händer som spelats i HSP sedan starten. Detta är nu en sammanställning av de händer som då visats i tv-rutan och den egentliga siffran kan därför skilja sig från detta resultat. Dwan ska enligt sammanställningen ha gått plus $1,7 miljoner följt av David Benyamine på $904,150. På tredje plats hittar vi, kanske till mångas förvåning Doyle Brunson, som spelat in över $700,000. Doyle är inte den som för mest väsen vid bordet, men det hindrar honom inte från att plocka de andra spelarna på lite pengar!

I andra änden av denna resultatlista hittar vi Daniel Negreanu, som den största förloraren i HSP. Att detta tv-program inte tillhör Daniels favoriter står klart när vi ser att han backat närmare $2,2 miljoner. Men så har han verkligen inte haft turen på sin sida genom åren. Vi kommer väl alla ihåg handen mot Gus Hansen, där Negreanu fyller kåk bara för att se Hansen fylla fyrtal!

Här nedan har ni de tio största vinnarna och förlorarna fram tills nu på High Stakes Poker. Låt oss nu hoppas att vi får se stora delar av denna lista närvara även vid den sjunde säsongen, tillsammans med Dave ”Viffer” Peat och Gus Hansen.

Resultat High Stakes Poker säsong 1-6

Tom Dwan +1,756,500
David Benyamine +904,150
Doyle Brunson +782,300
Mike Matasow +609,350
Patrik Antonius +418,490
Phil Ivey +332,400
Eli Elezra +312,650
Barry Greenstein +277,600
Erick Lindgren +273,550
Mimi Tran +251,400
_________________________
Mike Baxter -200,700
Todd Brunson -202,400
Jamie Gold -217,140
Daniel Alaei -222,300
Shawn Sheikhan -243,900
Antonio Esfandiari -273,050
Dario Minieri -328,400
Ilari "Ziigmund" Sahamies -362,150
Phil Galfond -406,300
Daniel Negreanu -2,182,850

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories