Handanalys med tsarrast i hans spel mot Tom Dwan i Pot-limit Omaha

Brian "tsarrast" Rast

Brian Rast, också känd som spelaren “tsarrast” inom onlinepoker, tillhör de regelbundna spelarna som kan ses spela vid de allra högsta nivåerna, $500/$1,000 inom Pot Limit Omaha på Full Tilt Poker. Nyligen fick vi på PokerNews möjligheten att sätta oss ned med Rast för att där diskutera en pot-limit omaha hand som han spelade mot Tom "durrrr" Dwan med flera.

Uppställning och pengar vid bordet

Tom Dwan — $130,000 — Under the Gun

Brian Rast — $92,000 — Small Blind $500
Hac Dang — $154,000 — Big Blind $1,000
Gus Hansen — $96,000 — Knappen

Preflop Action: Dwan som är först ut att agera slår upp till $3,000 sittandes med {A-Hearts}{9-Hearts}{8-Spades}{7-Diamonds}. Hansen tar synen från knappen, vilket även Rast gör från lilla mörken, hållandes {A-Diamonds}{K-Diamonds}{10-Clubs}{6-Spades}. Hac Dang i stora mörken väljer att lägga sig och redan nu, med preflopsatsningarna avklarade, har vi en pott på $10,000.

Vad var det som försegick i dina tankar under denna hand preflop?
Preflop var min hand tillräckligt bra för att spela. Jag satt suited A-K och med ett litet drag hållandes A-K-10. Sexan var rätt betydelselös även om det fanns en stege jag skulle kunna fyllt med den, om 7-8-9 föll på bordet. I grund och botten ansåg jag att min hand var tillräckligt stark för att se en flopp samtidigt som jag också får tre gånger pengarna för att ta synen. Jag tar hellre en syn än att lägga mig. Problemet med att slå om här, är att vi alla sitter ganska djupt och skulle jag ha slagit om till $10,000 preflop, hade nog bägge spelarna tagit synen. Då hade vi haft en pott på $30,000 och jag hade suttit med $80,000 framför mig. Detta skulle ha givit mig en stack-to-pot på nästan tre-till-en, sittandes ur position och med en hand som inte har något direkt värde eller fördel oavsett vad de andra två sitter med. Skulle någon av de två sedan sitta med ess eller kungar, skulle de i sin tur slå om ännu en gång, och jag skulle då tvingats att lägga ned min hand. Därför är synen det bästa spelet för mig här, med de pengar och de spelare som finns vid bordet. Om det är bättre att slå om eller att lägga sig, vet jag inte och det skulle kunna diskuteras, men jag tror att ta synen här är ett ganska naturligt drag sittandes i min position.

Flop Action: Floppen kommer {8-Clubs}{6-Diamonds}{2-Spades} och Rast som är först att agera checkar, vilket även Dwan och Hansen gör. Potten är då oförändrad med $10,000 liggandes.

Vad var din plan med en sådan flopp?
Denna flopp är bra för mig. Jag har drag till nötfärgen, sittandes med mellanpar och tre överkort för att ge mig tvåpar. Min plan var här att göra en check-raise.

Om du tittar tillbaka på handen, vetandes vad Dwan satt med, varför tror du att han inte följde upp med en c-satsning här?
Han satt med högsta paret och ett öppet stegedrag. Jag gillar faktiskt hur Dwan spelar här. Jag tror att han är rädd för att satsa och då får en höjning mot sig, som han i själva verket inte kan lägga sig emot, då han har för stort equity och att han skulle sitta i dålig form om någon skulle höja mot honom. Han kommer att få en höjning mot sig av en triss i åttor, av par och färgdrag, färgdrag med stegedrag och alla dessa händer har honom som vinnare till under 50 % av gångerna. Med endast $10,000 i potten, vill han inte skicka in ytterligare $90,000. Visst han kan syna en check-raise och sedan få in pengarna på turn, men det är fortfarande en svårspelad hand. Vad jag tror han ville här var att checka för att se om Hansen skulle satsa, och om han gjorde det, se vad då jag gjorde. Skulle jag ha höjt då hade nog Dwan lagt ned sin hand. Detta är nu bara vad jag tror och är långt ifrån säker att detta skulle vara utfallet av ett sådant spel. Skulle Hansen ha satsat och jag lagt mig, kunde Dwan ha tagit synen eller även höjt men jag gillar som sagt hans spel här. Sannolikheten var stor att han skulle checka.

Turn Action: På turn ser vi {6-Hearts} komma och vi har då en bräda som visar {8-Clubs}{2-Diamonds}{6-Diamonds}{6-Hearts}. Rast checkar ännu en gång och Dwan väljer då att beta ut $8,300, vilket Hansen synar. Rast slår då om till $43,200, Dwan tar synen och Hansen försvinner. Vi har då en pott som vuxit från $10,000 till $104,700 efter att ha sett turn.

Rast kommenterar sin hand:
Jag fyllde nu en triss i sexor, samtidigt som jag sitter med draget att fylla nötfärgen. I så gott som alla fall tror jag här att jag sitter med den bästa handen, på grund av de jag sagt tidigare. Hade Dwan suttit med en stark hand som exempelvis en triss, då hade han satsat, såvida han inte försökte sig på något och avsiktligen försökte mörka handen och checka en hand som han normalt skulle ha satsat med. Den enda handen han skulle kunna ha gjort detta med skulle ha varit 6-2 och det är en hand han skulle sitta med vid väldigt få tillfällen. Även om han skulle ha suttit med den handen, satt jag fortfarande med nio outs för att förbättra min hand.

Vad fick dig att gå för en check-raise?
Jag kände bara att jag satt med den bästa handen, efter att ha sett hur handen hade spelats fram till turn och samtidigt att någon av de två skulle satsa på turn. Sen är det som jag sa tidigare, att jag trodde att jag verkligen satt med den bästa handen i det skedet och jag ville få in mer pengar i potten än vad som låg. Jag tror inte att det finns någon god anledning för att bara ta en syn här, jämfört med att höja.

Efter att Dwan synat, hur förändrades hans omfång av händer ur ditt perspektiv?
Jag satt efter denna satsning med strax under $46,000 kvar och när Dwan tog synen satte jag honom på en sexa. Nu hade han också kunnat floata på turn, i tron att jag bluffade. Han trodde onekligen inte att jag satt med en kåk, då han tog synen med högsta paret och ett stegedrag. Jag tror att Dwan tänkte i banorna att jag bluffade och om det skulle komma säg ett tredje färgkort på rivern, att han skulle kunna dra till med en ordentlig satsning för att representera färgen och få mig att lägga ned min hand. Samtidigt kanske han tror att om han träffar sin stege, att den handen sa vara tillräckligt stark för att ta hem potten. Nu skulle det visa sig att hans equity eller chans till en förväntad vinst endast skulle ligga på omkring 10 %.

River Action: På rivern kom {2-Hearts} och vi har då en bräda som bestod av{8-Clubs}{2-Diamonds}{6-Diamonds}{6-Hearts}{2-Hearts} och Ras checkar över till Dwan som då kliver all-in, vilket Rast synar. Hans triss i sexor stod sig över Dwans tvåpar med åttor och sexor. Tsarrast drar därmed hem potten på omkring $190,000.

Varför valde du att checka efter rivern?
I det här läget trodde jag att Dwan satt med en av två händer. Tvåan på rivern hade inte hjälpt honom. Hade han suttit med en kåk efter turn, hade han fortfarande haft denna kåk. Jag trodde att han antingen floatade min check-raise med en svag hand i syfte att bluffa eller att han satt med en sexa. Satt han i sin tur med en svag hand, då kommer han att satsa, då detta var anledningen till att han synade i första början. Satt han med sexan och jag checkade, då var chansen god att han skulle ge sig på en värdesatsning, för att försöka få ut maximalt värde från potten.

Att checka är bättre än att satsa då säg att jag satsar och efter att ha sett hur jag spelat handen, att Dwan då kommer att tro att jag sitter med en stark hand och att han kanske skulle göra ett så kallat ”hero call” med en åtta på handen, även om han i de flesta fall skulle lägga ned sin hand. Att ställa in gör jag inte med en triss och en kicker lägre än en tia eller en kåk och det finns inte många händer som han skulle ta en syn med. En check å andra sidan, då ger jag honom chansen att: 1) Värdesatsa med en svagare han som han eventuellt skulle ha kunnat syna med eller 2) bluffa. Som alltid när man spelar mot en klurig och aggressiv spelare, är det viktigt att förstå när det är bäst lämpat att checka över till dem, och fånga dem i fällan.

Lärt dig något nytt? Varför inte ta dessa kunskaper och pröva dem i praktiken? Öppna ett konto hos något av de pokerrum vi samarbetar med. Ta även en titt på vår freerollsida, där ni kanske hittar någon freeroll som tilltalar dig hos den operatör du valt. .

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories